Kararlılık vurgusu

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'ndeki terör gündemli görüşmelerinin ardından ortak açıklama yaptı.

Haberler 15.12.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, terör konusunda geni kapsaml deerlendirme yaptklarn belirtirken, CHP Lideri Klçdarolu, terör soruna kar ortak mücadele vurgusu yapt. MHP lideri Bahçeli ise terörle mücadelenin kesin ve acmasz bir kararllkla sürdürülmesi gerektiini belirtti.

Babakan Yldrm, CHP lideri Klçdarolu ve MHP lideri Bahçeli, terör saldrlarn görümek üzere çankaya Kökünde bir araya geldi. Yaklak 2.5 saat süren toplantnn ardndan üç lider, ortak açklama yaparak, terörle mücadelede kararllk vurgusu yapt.

YILDIRIM: DÜÜNCELERN DNLEDK, ÖNERLER NOT ALDIK

CHP lideri Klçdarolu ve MHP lideri Bahçelinin düüncelerini dinlediini ve liderlerin önerilerini not aldn belirten Babakan Yldrm, Terörle mücadele konusu Türkiyede siyaset üstü bir konudur ve parti görüümüz, düüncemiz farkl olabilir; ama terörle mücadele konusunda kararllk gerek CHPde gerek MHPde gerek AK Partide devam etmektedir. Bu konuda yaplacak her çalmada, alnacak her türlü kararda yasal düzenlemelerde sayn genel bakanlar gerekli katky sonuna kadar vereceklerini ifade etmilerdir. Zira ülkemizin hem Dou ve Güneydouda hem de güney snrlarmzdaki Suriyede, Irakta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. çeride ve darda kim ne söylerse söylesin bizim açmzdan anlam yoktur. Anlam olan Türkiyenin birlii, beraberlii, toprak bütünlüünün devam etmesi ve milletimizin kardeliinin zarar görmemesidir. Bu çerçevede geni kapsaml deerlendirmeler yaptk. Yaplan çalmalar hakknda, gerek Suriyede gerek Irakta gerek yurt içinde konular sayn genel bakanlarla paylama frsat buldum. Kendilerinin düüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu. Onlar da not aldk. Gayet verimli bir toplant oldu diye konutu.

KILIçDAROLU: ORTAK SORUNA KARI ORTAK MÜCADELE ETMEMZ GEREKR

Terörün, bir siyasi partinin tek bana çözecei bir konu olmadn vurgulayan CHP Genel Bakan Klçdarolu, öyle konutu: Sayn Babakan, yaanan terör olaylar dolaysyla bizleri bilgilendirdi. Kendisine teekkür ederiz. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavr taknmas, teröre kar hep birlikte mücadele etmemiz gerektii konusunda bir uzlamamz oldu. Bu uzlama hayatn doal akna da en uygun uzlamadr. Terör can yakyor. Terör bir insanlk suçudur. Teröre kar hep beraber bütün vatandalarn ortak tavr taknmas lazm. Bu konuda kendilerine düüncelerimizi gayet açk ekilde ifade ettik. Öneriler konusunda düüncelerimizi Sayn Babakana aktardk. Türkiye süratle olaan bir sürecin içine gelmeli ve terör olaylar bitirilmelidir. Terör bir siyasi partinin tek bana çözecei bir olay olmann ötesinde; bütün siyasi partilerin, vatandalarn, STKlarn ortak sorunudur. Bu ortak soruna kar ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim ön ayak oluyorsa bizler onlara her türlü destei vermek durumundayz. Umuyoruz Türkiye bu tür ac olaylardan süratle kurtulmu olur

BAHçEL: KESN VE ACIMASIZ BR KARARLILIKLA MÜCADELE SÜRDÜRÜLMEL

Görümelerinin, milletin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelitiini dile getiren MHP Genel Bakan Bahçeli, Sayn Babakanmzn çars üzerine Türkiyede acmaszca ve alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi deerlendirmek amacyla yaplm olan toplant, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelimitir. Siyasi partiler terörle mücadelede kesin ve acmasz bir kararllkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir. Bunun da uygulamalarn önümüzdeki günlerde görülecei inancyla Sayn Babakana ve Sayn Genel Bakana teekkürlerimi sunuyorum dedi.

Ana Sayfaya Git