Kardeş kavgasına nihayet olsun!

Şiddetin, terörün, kan ve gözyaşının hakimiyet kazandığı 2016 yılının bir daha yaşanmaması için 2017 yılındak beklentilerini Diyarbakırlı vatandaşlar şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirindeki, "Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun" sözleriyle dile getirdi.

Haberler 29.12.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 29.12.2016 - 09:47

Küresel manada 2016 ylnda meydana birçok ekonomik, siyasi ve toplumsal olay, gerek Tüm Türkiyede gerekse Diyarbakrda yaayan toplumun ve vatandalarnn hayatn derinden etkiledi. Özellikle Türkiyede 15 Temmuzdaki darbe giriimi ve Diyarbakrda yaanan çatmal süreç hayat olumsuz etkiledi.

SÖZ HABER NABIZ YOKLADI

Söz haber ekibi, Diyarbakrl vatandalara 2016 yl Diyarbakrda yaayan toplum için nasl geçti, 2017den beklentiler nelerdir sorusunu yönelterek, cevap ald. lginç yantlar gelirken, Diyarbakrl vatandalar air Cahit Stk Tarancnn Memleket sterim iirindeki, Ne bata dert, ne gönülde hasret olsun; Karde kavgasna bir nihayet olsun sözleriyle dile getirdi. 2017den beklenti; insanln istikrar, huzur ve bara kavumas oldu.

550 MLLETVEKL TTFAK KURSUN

Yaar Üstün isimli vatanda 2017 ylndan beklentilerimiz Allahtan dileimiz önce huzur, huzurda adalete baldr. Allahn adaletine, efkatine baldr ondan sonra temennimiz savasz bir Dünya sava olmayan, vurmak öldürmek olmayan, Cenab Allah kutsal kitapta buyuruyor ki benim binam ykan affetmem. Onun binasn kim ykarsa affetmez, sorumlusunu da cehenneme atar. Allahtan dileimiz sava olmasn memleketimizde, Türkiyemizde, insanlarmzn içerisinde Allahtan dileimiz budur aabey.

ADALET VE MERHAMET STYORUZ

Adalet ile merhamet ile efkat ile ondan sonra otursunlar 550 tane vekilimiz vardr burada douda batda nerede bir adaletsizlik varsa onu ortadan kaldrsnlar. Baka ne diyeyim bizim Sur içi 5,6 ay sava oldu yüzlerce binlerce evlerimiz ykld devletimizin bir an evvel bu ii halletmesini rica ediyorum. Babakanmzdan da reisi Cumhurumuzdan da meclisimizden de vatandalarmz zavall bir durumdadr eer ev verecekse eer para verecekse ama adaletli bir ekilde bu maduriyetleri bir an önce giderilmesini bekliyoruz dedi

AKAN KAN DURSUN ARTIK YETER

Mehmet Ali Dündar isimli vatanda ise 2017 ylndan beklentileri u sözlerle belirtti; imdi Sayn hocam 2017 ylndan ben yani biz unu istiyoruz bu kanlar dursun yeter yani bu insanlarmz bütünü madur olmular bütün bu memleket havan tadan bou bouna 2 ay evvel tekrar patlama oldu hiç gitmese 40 veya 50 tane insan gitti. Yahut oradan o arkada taksici ise kimse biri o çar yapmasa idi o araba daha da ileri gitseydi neler neler olurdu, en az yine binlerce insan giderdi. Bu insanlar yazk günahtr, bu kanlar dursun yani biz bunu Allahtan istiyoruz. Yani 2017 ylnda bir huzur ve güvenlik istiyoruz.

KURAN-I KERMN ANLAYIYILA

Murat Araka isimli duygularn öyle ifade etti. 2017 ylndan beklentimiz eski sistemleri deitirsinler, Muhammed aleyhisselatu vesselamn sistemini, görüü, fikri, ideolojisini getirmesini istiyorum. Yani deil ki onun bahsi olduu zaman elini sür yüzüne salvat erif getir deil yani. çünkü Dünyann en büyük devrimini yapan devrimcisi Muhammed aleyhisselatu vesselamdr yani. Onun için 2017 yl hepimize bütün slam lemine hayrl uurlu olsun yalnz isizlii de ortadan kaldrsnlar birde yani bütün Dünya bu asrn Kuran anlayn arasnlar bulsunlar. Kuran anlalsayd slam da ki bütün Müslümanlar birbirini öldürmezdi birbirileri ile tartrken krmazlard ben bundan baka bir ey istemiyorum. Birde isizlik vardr ie girmek istiyoruz. Polis okulu önünde yaanan terör saldrsnda baz madurlar var yani müfetti göndersinler Ankaradan acaba o madurlarn bende dhil çünkü bende o madurlarn içindeyim bu madurlara 500 TL, 300 TL 1000 TL yazlm yani bu para daha 2 tane hal 1 perde paras deildir. Ben diyorum ki devlet tarafndan Ankaradan müfetti göndersinler o datlan paray bir aratrsnlar baksnlar hakk ile ödenmi mi? Yoksa onun bunun çalntsna m urad yani

SAVA VE ÖLÜMLER BTSN

Ahmet Sapmaz isimli vatanda ise 2017 ylndan beklentileri u sözlerle sralad Biz bir daha böyle Sur olsun, rnak olsun, Güneydou olsun bu bölgede artk sava istemiyoruz, artk huzur istiyoruz Sur içine bakyorsun 6,7 aydr savan içindeydi hem terör maduruyuz, hem de Sur maduruyuz. Devletin üst makamlarndan bir an evvel buralara iyiletirme yapmasn alt yap yapmasn istiyoruz, mesela stanbul, Ankara, zmire yaplan yatrmlarn Diyarbakra da öyle yaplmasn istiyoruz. Baka bu fesat ebekeleri zaten Dünyann gözü üstümüzde iken bizimde birbirimize girmemiz ho bir ey deil. Sava ile ölüm ile 40 sene boyunca PKK bitmedi, her eyi de savaa ile vurmamak lazm tamam insan mevsi müdafaa hakk kullanr ama biraz da insan baka taktikler uygular. Baka taktikler nelerdir mesela i alanlardr, yatrmlar, alt yaplar yaplmasdr. Milletin aralarnda tekçilik yapmamak gerekiyor yok sen ucusun ben bucuyum hepsinin bir bütün olmasn istiyoruz, e bakyorsun bir de Fetödür, çetödür, Slhodur, Apodur Kemalistlerdir bunlarn belalarndan da yani öyle bir anayasa çksn ki artk bütün ümmeti kapsayan yasa istiyoruz, eit adalet istiyoruz, dürüstlük istiyoruz. Mesela gidiyoruz batya bizlere baka gözle bakyorlar hepimizi ayn kefeye koyuyorlar bizleri de terör örgütleri ile yan yana koyuyorlar. imdi bütün Türkler Kemalist olmad gibi bütün Kürtler de Apocu deil, bütün dindarlar Muhammedi olduu gibi bütün dindarlar klfn giymi münafklarda Fetö gibi deil yani artk hepimiz birbirimizi böyle ötekiletirmek gözü ile bakmayalm. Artk huzur istiyoruz valla cierimiz yanyor gözümüzün önünde bakyoruz arkadalarmz vuruyorlar Müslümanlar gözümüzün önünde eriyip bitiyor.

Ana Sayfaya Git