Katılımlı yeni anayasa çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Yeni anayasa çalışmalarına tüm partilerin destek vermesini istiyoruz. Geniş katılımlı bir anayasayı milletimize sunabilirsek güzel olacaktır. Uzlaşma zemini oluşmazsa, Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlığımızı millete sunmakta kararlıyız" dedi.

Haberler 28.05.2021 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda Demokrasi ve Özgürlükler Adas nda 146nc Geniletilmi l Bakanlar Toplants düzenlendi. Toplant AK Partinin 81 il ana kademe, kadn ve gençlik kollar bakanlarnn katmyla gerçekleti. Cumhurbakan Erdoan toplant öncesi konuma yapt. Yassadann önce yasl adaya ardndan Demokrasi ve Özgürlükler Adasna dönüme sürecinin, ayn zamanda Türkiyenin son 60 senelik siyasi tarihinin de bir özeti olduunu belirten Erdoan, Uzun ve ypratc sava yllarnn ardndan varn younu ortaya koyarak stiklal Harbini zafere ulatran Türk milleti demokrasi mücadelesini de ayn kararllkla sürdürmütür. diye konutu.

Milli iradenin üstünlüünü tesis etme mücadelesinin önünün, sürekli darbelerle kesilmeye çalldn söyleyen Erdoan, Türkiyeye siyasi, sosyal ve ekonomik bakmndan ar bedeller ödeten darbeler silsilesinin ilki olan 1960 darbesi, aradan geçen 60 yl akn süreye ramen milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradr. Ülkemizi darbenin eiine getiren zihniyetin varln halen devam ettirdiini görmemiz ise ayrca bir üzüntü kaynadr. Darbeden birkaç hafta önce Menderese gönderilen muhtra mahiyetindeki mektupta ifade edilen görüler ve kullanlan üslup ile 1971 muhtrasnda, 1980 darbesi öncesinde, 28 ubat 1997 muhtrasnda, 27 Nisan 2007 bildirisinde, hatta son emekli amiraller açklamasnda sergilenen yaklam hep ayndr. Merkez ayn deien bir ey yok. Sadece darbeciler ve muhtraclar deil, onlar tevik eden, tahrik eden, onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profili de ayn ekilde varln sürdürmektedir. Bunlarla beraber monerler de var. Hep birlikte çaltlar, ayn merkezden yönetildiler. Bu zihniyet, her dönemde gücü milli irade yerine darbecilerden almay tercih etmi, iktidar sandkta deil, silahlarn, daraaçlarnn gölgesinde elde etmenin peinde komutur. Bu zihniyet, ülkeyi demokratik yollarla kazand meru iktidarla deil, vesayet araçlaryla yönetmeyi özellikle çalmay alkanlk haline getirmitir. Bunlar sktklar her durumda ülkede kargaa ve huzursuzluk çkartarak, darbecilere selam durmaya, darbeyi ima etmeye yönelmilerdir. CHP art ordu eittir darbe diye kurulan denklemin sahipleri, bu faist zihniyetlerini pervaszca sergilemekten de çekinmemilerdir. Naml 27 Maysçlar yllar sonra yaptklar açklamalarda kendilerini CHP yöneticileriyle bu partinin desteindeki dergi ve gazetelerin kkrttn açkça ifade etmilerdir dedi.

DARBE MASI LE YÜRÜTÜLEN KRL GRMLER CHP YÖNETM TARAFINDAN DESTEKLENMTR

Erdoan, Biz bu üslubu CHPnin yöneticilerinden duymaya devam ediyoruz. AK Partiye Cumhurbakan seçtirmemek sakn ha naralar atanlar yine bunlardr. FETÖcülerin montaj ürünü kasetlerle Meclisin itibarn ayaklar altna alanlar yine bunlardr. Bizi indirmekten söz edenler yine bunlardr. Bir kaç hafta önce bizi merhum Menderesin akbeti ile tehdit edenler yine bunlardr. Darbe imas ile yürütülen kirli giriimler CHP yönetimi tarafndan desteklenmitir. Biz bu yola çkarken kefenimizi giyip de çktk. CHP temsilcileri darbe güzellemesi yaparken, her yakalandklarnda ise Yapay gündem diyerek iin içinden syrlmaya kalkmlardr. Ama unu bilmiyorlard. Biz bu yola çkarken kefenimizi giyerek çktk. Biz, ölümü korkutanlardan olacaz ve bu yola da böyle devam edeceiz. Darbecilik, ülke dümanlar ile kol kola yürüme hastal CHP yöneticilerinin genlerine ilemitir ifadelerini kulland.

YEN ANAYASA çALIMALARI

Cumhurbakan Erdoan, Darbeci zihniyetin pan zehiri milli iradenin güçlenmesidir. Tarihimizin en büyük yönetim reformlarndan olan Cumhurbakanl hükümet sistemi ile bu dorultuda çok önemli bir adm attk ama çok rahatsz oldular. Hem Cumhurbakanl hem AK parti olarak bu konudaki ki çalmalarmz titizlikle sürdürüyoruz. Yeni bir sivil anayasa ile bu adm kalc hale getirerek ülkemizi en üst lige çkaracaz. Cumhur ttifakndaki ortamz MHP, BBP hepsi bu çalmay sürdürüyor. MHPden bu çalmayla ilgili neticeyi Sayn Genel Bakandan aldm. Ortamz MHP kendi taslan bize böylece sunmu oldu. Dier partilerin de böyle hazrlklar olduunu biliyoruz. Bizim çalmamz da bitti ayn ekilde biz de kendilerine bunu sunacaz. nallah yl sonuna doru tüm bu metinleri bir araya getirerek kapsaml bir ekilde deerlendirecek ve ortak bir teklif haline dönütürmenin yollarn arayacaz. Amacmz meclisteki tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalmalarna yapc etkin samimi destek vermeleridir ayet böyle geni bir uzlamayla yeni Anayasay Mecliste kabul ettirip milletimizin takdirine sunabilirsek çok çok güzel olacaktr. Arzu ettiimiz bir ekilde uzlama zemini olumazsa Cumhur ttifak olarak bizi destekleyen dier partilerle birlikte kendi hazrlmz milletimizin takdirine sunmakta kararlyz dedi. Cumhurbakan Erdoan konumasnn sonunda Adnan Menderes ve arkadalarn and.

Ana Sayfaya Git