Kılıçdaroğlu: dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin şikayeti üzerine kendisi hakkında düzenlenen fezlekenin acilen TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Eğer benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz, vatan hainisiniz. Sizden mi korkacağım ben? Bir canım var. Memleketime, bayrağıma, vatanıma feda olsun” yanıtını verdi.

Haberler 25.11.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, 24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla konumasnn büyük çounluunu eitim ve eitimcilerin skntlarna ayrd. Klçdarolunun konumas satr balaryla öyle:

DOKUNULMAZLIIMI KALDIRMAZSANIZ NAMERTSNZ, SZDEN M KORKACAIM: 18 ylda bir iktidar, adalette ekonomide reform yapacam diyorsa batrdm demektir. Açklama yapmlar, Klçdarolunun dokunulmazln kaldracaz diye. Eer benim dokunulmazlm kaldrmazsanz namertsiniz, vatan hainisiniz. Bu kadar açk bu kadar net söylüyorum. Sizden mi korkacam ben? Söyledim yine söylüyorum; bir canm var, memleketime feda olsun, bayrama feda olsun, vatanma feda olsun, sizden asla ve asla korkamayacaz biz.

ALMANYANIN GEM ARAMASIYLA LGL NET YANIT BEKLYORUM

Hükümetten bu konuda çok açk ve çok net yant bekliyorum. Batnn Türkiyeye kar çifte standart uyguladn her yer de söyledim. Avrupada da her yerde En açk örnei Kbrstr. Referandumdan sonra dorudan ticaret hükmünü bile yürürlüe koymadlar.

HAKSIZLII GDERMEK BZM TEMEL GÖREVMZDR

Biz insanlar arasnda ayrm yapmayz, hangi görüten olursa olsun. Her insann görüü saygdeerdir. Her insann kimlii sayg deerdir. Bizim sevdamz Türkiyedir. Türkiye de yaayanlardr. Biz ayrm yapmayz. Kim hakszla uradysa onun yannda olmak o hakszl gidermek bizim temel görevimizdir. Tarihin bize yükledii böyle bir sorumluluk var.

HER EYE RAMEN HAKMLER VAR: Adaleti salayacak kiiler hakimlerdir. Yarg makamnda kürsüde oturanlardr. Sadece hukuku deil vicdannn da sesini dinlemek zorundadr hakimler. Adalet öyle gerçekleir. Kanun çkarmakla adalet gerçeklemez. Bostanc Dudullu metro hattnda iki içi hayatn kaybetti. O aileyi ben ziyaret etmitim. Sayn Akif Hamzaçebi de davalar izlemiti. Dün tarihi bir karar çkt, beli çete diye tanmladmz grubun yapt metro inaatnda bu firmalarn yetkilileri ve alt yüklenici firmann yetkilileri, ertelenmeksizin 6 yl 8 ay hapis cezasna çarptrld. Her eye karn bu memlekette hakimler var. O hakimleri ükranla anmak saygyla anmak bizim temel görevimiz.

SAYIN VALM BU TÜR LAFLAR SZE YAKIMAZ: Diyarbakr valimiz bir açklama yapyor, isizlikle ilgili, mesele isizlik deil mesleksizliktir, mesele i beenmeme diyor. Diyarbakrda i var, ii beenmeyen yüzbinler var bu anlama geliyor. Bunun üzerine il bakanna telefon ettim dedim ki gerçekten de Diyarbakr da i var, gerçekten böyle bir tablo var m? Hayr efendim binlerce insan isiz, i bulma kurumu geçici içi ilan verdii zaman insanlar kilometrelerce kuyrua giriyor dedi. Sayn valim bu tür laflar size yakmaz, devletin valisisiniz. siz var m var. Dünya kadar var. 81 ilde yüzbinler isiz. On binler yataa aç giriyor.

GEBZEDEK çLERE DESTEK: Hak arayanlarn önüne baraj koyuyorsunuz. Gebzede içiler hak aryorlar, aç kalacaz diyorlar. Ankaraya gideceiz polis engel oluyor diyor. iddet uygulasalar, masay sandalyeyi vs. krp dökseler haklsn bu olmaz ama bu insanlar i istiyorlar hak istiyorlar, sen yasak getiriyorsun, polis aracl ile iddet uyguluyorsun. iddet kimden gelirse gelsin hepimiz karyz.

ÖRETMEN ANNE BABA GÖREV ÜSTLENR: Öretmenin toplumda böyle bir yeri vardr. Bütün anneler babalar çocuklarn büyük bir özveri içinde getirir öretmene teslim eder. Öretmen bütün sevgisiyle sorunlarn çözmeye çalr. Okulda anne ve baba görevini üstlenir.

çOCUKLAR KOBAY OLARAK KULLANILDI: Türkiye Cumhuriyetinde çocuklar kobay olarak kullanld. 1924 ylnda çkan kanuna göre öretmenler devlet protokolünde yer alr. imdi bakn öretmenler günündeyiz. Öretmenler gününde öretmenlerin dertleriyle urayoruz. Devlette liyakat çökünce, liyakatin yerini torpil alncaSözde bir Fatih Projesi hazrladlar. Öretmenlere bedava bilgisiyar vereceklerdi, vermediler.. Nereye gitti para? Hala belli deil 3 milyon 37 bin örencinin interneti yok.

ATAMA BEKLEYEN YÜZ BNLER VAR: Yüz binlerce öretmen atama bekliyor. Hani bütün okullarnz ihtiyaca cevap veriyorsa, hani bütün dershanelerde 15 -20 kiilik örenciler okuyorsa, örencinin olduu her yerde okullar varsa, demek ki baka bir sorun var demek. Planlama sorunuDarda atama bekleyen yüz binler var. Neden yapmyorlar? 3600 ek gösterge tiraz ettiler, para yok vs. sonra onlar da dediler ki öretmenlere 3600 ek gösterge vereceiz. Yllar geçti, 3600 ek gösterge verilmedi. Emeklilii gelmi öretmenler 3600 ek gösterge verilsin ki emekli olalm diyor. Yüz binin üzerinde öretmen emeklilii bekliyor. 138 bin öretmen açnn üzerine bir yüz bin daha eklenecek.

Ana Sayfaya Git