Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin şikayeti üzerine kendisi hakkında düzenlenen fezlekenin acilen TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Eğer benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz, vatan hainisiniz. Sizden mi korkacağım ben? Bir canım var. Memleketime, bayrağıma, vatanıma feda olsun” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu: dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla konuşmasının büyük çoğunluğunu eğitim ve eğitimcilerin sıkıntılarına ayırdı. Kılıçdaroğlu’nun konuşması satır başlarıyla şöyle:

DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ, SİZDEN Mİ KORKACAĞIM: 18 yılda bir iktidar, ‘adalette ekonomide reform yapacağım’ diyorsa ‘batırdım’ demektir. Açıklama yapmışlar, ‘Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldıracağız’ diye. Eğer benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz, vatan hainisiniz. Bu kadar açık bu kadar net söylüyorum. Sizden mi korkacağım ben? Söyledim yine söylüyorum; bir canım var, memleketime feda olsun, bayrağıma feda olsun, vatanıma feda olsun, sizden asla ve asla korkamayacağız biz.

ALMANYA’NIN GEMİ ARAMASIYLA İLGİLİ NET YANIT BEKLİYORUM

Hükümetten bu konuda çok açık ve çok net yanıt bekliyorum. Batı’nın Türkiye’ye karşı çifte standart uyguladığını her yer de söyledim. Avrupa’da da her yerde… En açık örneği Kıbrıs’tır. Referandumdan sonra doğrudan ticaret hükmünü bile yürürlüğe koymadılar.

HAKSIZLIĞI GİDERMEK BİZİM TEMEL GÖREVİMİZDİR

Biz insanlar arasında ayrım yapmayız, hangi görüşten olursa olsun. Her insanın görüşü saygıdeğerdir. Her insanın kimliği saygı değerdir. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Türkiye de yaşayanlardır. Biz ayrım yapmayız. Kim haksızlığa uğradıysa onun yanında olmak o haksızlığı gidermek bizim temel görevimizdir. Tarihin bize yüklediği böyle bir sorumluluk var.

HER ŞEYE RAĞMEN HAKİMLER VAR: Adaleti sağlayacak kişiler hakimlerdir. Yargı makamında kürsüde oturanlardır. Sadece hukuku değil vicdanının da sesini dinlemek zorundadır hakimler. Adalet öyle gerçekleşir. Kanun çıkarmakla adalet gerçekleşmez. Bostancı Dudullu metro hattında iki işçi hayatını kaybetti. O aileyi ben ziyaret etmiştim. Sayın Akif Hamzaçebi de davaları izlemişti. Dün tarihi bir karar çıktı, beşli çete diye tanımladığımız grubun yaptığı metro inşaatında bu firmaların yetkilileri ve alt yüklenici firmanın yetkilileri, ertelenmeksizin 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Her şeye karşın bu memlekette hakimler var. O hakimleri şükranla anmak saygıyla anmak bizim temel görevimiz.

SAYIN VALİM BU TÜR LAFLAR SİZE YAKIŞMAZ: Diyarbakır valimiz bir açıklama yapıyor, işsizlikle ilgili, ‘mesele işsizlik değil mesleksizliktir, mesele iş beğenmeme’ diyor. Diyarbakır’da iş var, işi beğenmeyen yüzbinler var bu anlama geliyor. Bunun üzerine il başkanına telefon ettim dedim ki ‘gerçekten de Diyarbakır da iş var, gerçekten böyle bir tablo var mı?’ ‘Hayır efendim binlerce insan işsiz, iş bulma kurumu geçici işçi ilanı verdiği zaman insanlar kilometrelerce kuyruğa giriyor’ dedi. Sayın valim bu tür laflar size yakışmaz, devletin valisisiniz. İşsiz var mı var. Dünya kadar var. 81 ilde yüzbinler işsiz. On binler yatağa aç giriyor.

GEBZE’DEKİ İŞÇİLERE DESTEK: Hak arayanların önüne baraj koyuyorsunuz. Gebze’de işçiler hak arıyorlar, ‘aç kalacağız’ diyorlar. ‘Ankara’ya gideceğiz polis engel oluyor’ diyor. Şiddet uygulasalar, masayı sandalyeyi vs. kırıp dökseler haklısın bu olmaz ama bu insanlar iş istiyorlar hak istiyorlar, sen yasak getiriyorsun, polis aracılığı ile şiddet uyguluyorsun. Şiddet kimden gelirse gelsin hepimiz karşıyız.

ÖĞRETMEN ANNE BABA GÖREVİ ÜSTLENİR: Öğretmenin toplumda böyle bir yeri vardır. Bütün anneler babalar çocuklarını büyük bir özveri içinde getirir öğretmene teslim eder. Öğretmen bütün sevgisiyle sorunlarını çözmeye çalışır. Okulda anne ve baba görevini üstlenir.

ÇOCUKLAR KOBAY OLARAK KULLANILDI: Türkiye Cumhuriyeti’nde çocuklar kobay olarak kullanıldı. 1924 yılında çıkan kanuna göre öğretmenler devlet protokolünde yer alır. Şimdi bakın öğretmenler günündeyiz. Öğretmenler gününde öğretmenlerin dertleriyle uğraşıyoruz. Devlette liyakat çökünce, liyakatin yerini torpil alınca…Sözde bir Fatih Projesi hazırladılar. Öğretmenlere bedava bilgisiyar vereceklerdi, vermediler.. Nereye gitti para? Hala belli değil… 3 milyon 37 bin öğrencinin interneti yok.

ATAMA BEKLEYEN YÜZ BİNLER VAR: Yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. Hani bütün okullarınız ihtiyaca cevap veriyorsa, hani bütün dershanelerde 15 -20 kişilik öğrenciler okuyorsa, öğrencinin olduğu her yerde okullar varsa, demek ki başka bir sorun var demek. Planlama sorunu…Dışarda atama bekleyen yüz binler var. Neden yapmıyorlar? 3600 ek gösterge… İtiraz ettiler, para yok vs. sonra onlar da dediler ki ‘öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz.’ Yıllar geçti, 3600 ek gösterge verilmedi. Emekliliği gelmiş öğretmenler ‘3600 ek gösterge verilsin ki emekli olalım’ diyor. Yüz binin üzerinde öğretmen emekliliği bekliyor. 138 bin öğretmen açığının üzerine bir yüz bin daha eklenecek.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi