Kılıçdaroğlu: Terörist varsa götür, savcıya teslim et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde terörle iltisaklı personel olduğu gerekçesiyle teftiş başlatılmasına ilişkin, "İntikam alacaklar. Kimden? Ekrem İmamoğlu'ndan. Neymiş? Orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin teröristi yakalamak değil mi? Git yakala. Varsa terörist; yakasından yakala, götür, savcıya teslim et ama yapmıyor, yapamıyor çünkü yok böyle bir şey, iftira atacak" dedi.

Haberler 05.01.2022 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, kavgadan ve hakaretten bktklarn, insanlarn artk huzur istediini söyledi. Devletin kin ve öfke ile deil akl, bilgi, birikim ve adalet ile yönetileceini dile getiren Klçdarolu, O kadar kin duyuyorlar ki belediye bakanlarmzn çalmalarn hazmedemiyorlar. Her türlü iftiray rahatlkla atabiliyorlar. Bunlarn inançlar, bizim inancmza benzemiyor. Bizim ruhumuzda adalet, sevgi, bar ve huzur var; millete hesap vermek var. Devletin kaynaklar çarçur edilemez. ntikam alacaklar. Kimden? Ekrem mamolundan. Neymi? Orada teröristler çalyormu. Senin görevin teröristi yakalamak deil mi? Git yakala. Varsa terörist; yakasndan yakala, götür, savcya teslim et ama yapmyor, yapamyor çünkü yok böyle bir ey, iftira atacak. stanbulun rantn o kadar çok yediler ki doymuyorlar. Yedirmeyeceiz o rant size. O rant 16 milyon stanbullunun rantdr, yedirmeyeceiz. 16 milyon insann hakkn hukununu koruyacaz. Kul hakk yiyenin burnundan fitil fitil getireceiz. Bizim belediye bakanlarmza sizin feritahnz da gelse bir ey yapamaz. Sizin deeriniz bizim belediye bakanlarmzn trna kadar deil dedi.

KMN NE KADAR DÖVZ SATTIINI ÖRENMEK STYORUM

Dolar kurundaki düüe de deinen Klçdarolu, Dolar kurundaki oynamalarda Türkiyenin en büyük soygunlar gerçekleti. Kuru yükseltenler 18den sattlar, 13ten geri aldlar. Dünyann parasn kazandlar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleti. Kul hakkndan beslenen kiiler zaten haram yerler ama haram onlara tatl geliyor. Bu soygunun bütün ayrntlarn ortaya çkarmak istiyoruz. Grup bakan vekillerimiz önerge verdi. Bugün görüülecek. AK Partiye ve MHPye oy veren kardelerime sesleniyorum. Bu önergeye kim hayr diyorsa yolsuzluun ortadr. Bütün vatandalarmzn öleden sonra Meclis TVyi dinlemelerini isterim. Kimin, ne kadar döviz sattn örenmek istiyorum. Kasap, manav almad herhalde. Kim bu vurgunu yapt, kimin önceden haberi vard? Neden yükseltildi ve neden düürüldü? Bunu örenme hakkmz var diye konutu.

ELEKTRE, DOAL GAZA ZAMMI KM YAPTI?

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Fahi fiyat oyunlaryla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceiz sözlerini hatrlatan Klçdarolu, unlar kaydetti:

Bir fahi fiyat var ama bunu kim yapt onu söylemiyor ama Mücadeleyi sürdüreceim diyor. O zaman u soruyu sormak hakkmz. Fiyatlarn fahi olmasn kim salad? Bu fiyatlar milletin önüne kim koydu? Kimin ikayet etmesi gerekiyor, kimin Mahvoldum demesi gerekiyor? Önce vatandalar açsndan bir bakalm. Elektrie zam yapld. Zamm d güçler mi, manavlar m, apartman görevlisi mi yapt? Elektrie yüzde 52, yüzde 127 orannda zamm kim yapt? Zamm sen yaptn kardeim. 4 kiilik aile yüzde 127 zamla elektrik paras ödeyecek. Elektrikte cumhuriyet tarihinin en büyük zammn yapan kim? AK Partiye oy veren kardeim, hangi güç yapt bunu? Elektrie zam ne demek? neden iplie her eye zam demektir. Fahi fiyata ortam hazrlayan kim, fahi zamm yapan kim? Erdoan. Doal gaza yüzde 25 zam yaptn. Zamm kim yapt, d güçler mi yapt? Talimat veren sensin. Kiminle mücadele edeceiz? Erdoana bir çarda da bulunmamz lazm. Zam yapmadn bir ey açkla. Açklayamaz ama ben bir tüyo vereyim; teneffüs ettiimiz havaya imdilik zam yok. Her birimiz sanda giderken elimizi vicdanmza koyacak ve oyumuzu öyle kullanacaz.

NASIL MLLYETçLK, NASIL ÜLKÜCÜLÜK BU?

CHP lideri Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye de seslenerek, Bahçeliye de söyleyin. Senin milliyetçilik diyerek ortalarda gezmenden holanmyorum. Milliyetçi demek? Liraya deer veren kii, demektir. Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez. Hiçbir milliyetçi haramzadelere hizmet etmez. Katarllara vermediiniz yer kalmad. imdi kalkp memleketi Katar Katar satarsnz sonra çkp Ben milliyetçiyim diye gezersiniz. Nasl miilliyetçilik, nasl ülkücülük bu? diye konutu.

Geçen hafta Milli Eitim Bakanlna gittiini hatrlatan Kemal Klçdarolu, Bakanla gittiim için ekya olarak tanmlyorlar. Ankarada days olmayanlarn sesi olmak için oraya gittim. Snavda önemli dereceler alyorsun, sözlüde düük puan verip seni eliyorlar. Niçin? Daylarn yok, diye. Oraya gittiimde genel bakan gelmesin, diye zincirlerle kaplar kapattlar. Genç arkadalarma ifade edeyim; Ankarada daynz, amcanz, dedeniz var. Fitil fitil burunlarndan getireceiz. Sizin hakknz savunacaz. imdi üçüncü safhaya geçiyoruz. Türkiyenin bütün illerinde CHPnin hukuktan sorumlu il bakan yardmclar var ve gerekli dosyalar hazrland. Hakszla uradn düünen, isteyen evladmz bavuracak ve kendilerine destek salanacak dedi.

Ana Sayfaya Git