Kılıçdaroğlu: Toplumu kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki neredeyse elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım" dedi.

Haberler 19.03.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Kemal Klçdarolu, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Zaferinin 104üncü yl dönümü nedeniyle Ankara Eryamanda ehit yaknlar ve gaziler ile bir araya geldi. Programda konuan Klçdarolu, 18 Martn Türk milleti için tarihin en önemli sayfalarndan biri ve bir ulusun ayakta kalma zaferi olduunu belirtti. Klçdarolu, çanakkale Sava, Kurtulu Sava ve Kuvay Milliyenin ne anlama geldiini herkesin bilmesi gerektiini söyledi.

EHT YAKINLARI HANG POZTF AYRIMCILIIN SAHB?

ehit yaknlarnn ve gazilerin siyasi görülerinin farkl olabileceini ifade eden Kemal Klçdarolu, Ne olursa olsun bir ortak paydamz var. Vatanmz, bayramz var, beraber huzur içinde yaayacaz. ngilterede bir gazi bir maazaya giderse anons edilir Gazimiz aramzda, bizi onurlandrmtr diye. Biz gazilerimize hak veriyoruz; ama ne olduu belli deil. ehit yaknlar hangi pozitif ayrmcln sahibi? Bütün bu konularda ortak bir düünce oluturmamz gerekiyor diye konutu.

KUTUPLATIRIYORLAR TOPLUMU

Kemal Klçdarolu, 31 Martta sadece bir yerel seçim yaplacan ve belediye bakanlarnn, muhtarlarn seçileceini hatrlatarak, Öyle bir seçim atmosferi yaratlyor ki neredeyse elde klç kalkan birbirimizi öldüreceiz ifadesini kulland. Klçdarolu, öyle devam etti:

Her vatandamn kendine sormas laz Neden böyle bir siyasi ayrmclk ina edildi? diye. Ekonomi iyi deseler ekonomi iyi deil, isizlik yok deseler 8 milyona yaklat isiz says, çiftçinin durumu iyi deseler; ne diyecekler baka? Sözde Emevi camisinde 24 saatte namaz klacaklard, Suriyeye gireceklerdi; ama 3,5 milyon Suriyeli Türkiyeye geldi. 3,5 milyon Suriyeli için harcanan para 35 milyar dolar. 35 milyar dolarla Türkiyede isizlii önlerdik, yeni Kebanlar, yeni Atatürk barajlar yapardk, fabrikalar yapardk, binlerce insann karn doyard. Kutuplatryorlar, ayrtryorlar toplumu. Bu kutuplamaya neden olanlarn iyi sorgulanmas lazm.

Ana Sayfaya Git