Kılıçdaroğlu: Toplumu kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki neredeyse elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu: Toplumu kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle Ankara Eryaman'da şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, 18 Mart'ın Türk milleti için tarihin en önemli sayfalarından biri ve bir ulusun ayakta kalma zaferi olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Kuvayı Milliye'nin ne anlama geldiğini herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

'ŞEHİT YAKINLARI HANGİ POZİTİF AYRIMCILIĞIN SAHİBİ?'

Şehit yakınlarının ve gazilerin siyasi görüşlerinin farklı olabileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ne olursa olsun bir ortak paydamız var. Vatanımız, bayrağımız var, beraber huzur içinde yaşayacağız. İngiltere'de bir gazi bir mağazaya giderse anons edilir 'Gazimiz aramızda, bizi onurlandırmıştır' diye. Biz gazilerimize hak veriyoruz; ama ne olduğu belli değil. Şehit yakınları hangi pozitif ayrımcılığın sahibi? Bütün bu konularda ortak bir düşünce oluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.

'KUTUPLAŞTIRIYORLAR TOPLUMU'

Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta sadece bir yerel seçim yapılacağını ve belediye başkanlarının, muhtarların seçileceğini hatırlatarak, "Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki neredeyse elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Her vatandaşımın kendine sorması lazım; 'Neden böyle bir siyasi ayrımcılık inşa edildi?' diye. 'Ekonomi iyi' deseler ekonomi iyi değil, 'işsizlik yok' deseler 8 milyona yaklaştı işsiz sayısı, 'Çiftçinin durumu iyi' deseler; ne diyecekler başka? Sözde Emevi camisinde 24 saatte namaz kılacaklardı, Suriye'ye gireceklerdi; ama 3,5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. 3,5 milyon Suriyeli için harcanan para 35 milyar dolar. 35 milyar dolarla Türkiye'de işsizliği önlerdik, yeni Keban'lar, yeni Atatürk barajları yapardık, fabrikalar yapardık, binlerce insanın karnı doyardı. Kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım."

Kaynak: Diyarbakır Söz