Kılıçdaroğlu: Üçüncü ittifakın kurulmasını doğru buluyorum

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, Üçüncü İttifak görüşmelerini olumlu bulduğunu ifade ederek, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili yaptığımız çalışma sonuçlandığını vurguladı.

Haberler 25.01.2022 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Millet ttifakna yönelik tartmalar ve Üçüncü ttifak hakknda deerlendirmelerde bulundu. Klçdarolu, ttifakn cumhurbakan aday tartmalar için, Mutfaklarda yangn var, imdi aday tartmak gereksiz ve yersiz, gündemi saptrmaya yönelik bir tartma. Yeri, zaman gelince hepimiz masaya oturur tartrz ifadelerini kulland. CHPli Kemal Klçdarolu, Üçüncü ittifak araylarn demokrasi açsndan önemsediini belirterek, Sürekli siyasal zemin kaybeden bir parti ve onun küçük orta, Millet ttifak içinde olmayan bir partiyi ittifakn içindeymi gibi göstererek siyaset yapyorlar. Üçüncü ittifak çkarc siyasetin kirli söylemlerini sonlandrmas açsndan da önemli vurgusu yapt.

CHP Genel Bakan Klçdarolu Cumhuriyetten Sertaç Ein sorularn yantlad.

DEMOKRATK HAKLARINI KULLANIYORLAR

Üçüncü ittifak görümeleri sürüyor. Onlar da içinde biraz parçal gibi görünüyor ama siz üçüncü ittifak konusuna nasl yaklayorsunuz sorusuna Klçdarolu unlar ifade etti:

Üçüncü ittifak, gazetelerden okuyunca, dorusunu isterseniz Cumhur ve Millet ttifak dnda kalan partilerin bir araya gelip üçüncü bir ittifak oluturmalar demokratik zeminin gelimesi açsndan son derece olumlu bulduumu ifade edeyim. Birden fazla nedeni var. Birinci nedeni u: Az önce ifade ettim, üçüncü ittifak, dier iki ittifak içinde yer bulamayan partiler, üçüncü bir ittifak oluturarak parlamentoya daha güçlü gelmenin yollarn aryorlar. O da bunlarn demokratik hakk ve bu haklarn kullanyorlar. kincisi; ittifaka dahil olmad halde bir parti, ittifaka dahilmi gibi gösterilerek bir anlamda, bir partinin suçlanmasn veya birden fazla partinin, yani HDPnin, suçlanmasn ortadan kaldracaktr. Kimin nerede, hangi ittifak içinde olduu daha net görülecektir. Dolaysyla gereksiz suçlamalar ve tartmalar da bitmi olacaktr. kinci büyük yarar da bu. Bu açdan ben, üçüncü bir ittifakn kurulmasn gayet güzel ve doru buluyorum ifadelerini kulland.

ÜçÜNCÜ TTFAK BZM çN Y OLACAK

Bu durumun Millet ttifakn yararna olduunu söyleyen Klçdarolu, Bize ve Y Partiye, dier partilere de oluyor. Dolaysyla vatandaa vaat edecei bir eyi kalmayan, sürekli zemin kaybeden, siyasal zemin kaybeden, vatandala arasndaki güvensizlii her geçen gün büyüyen bir parti ve onun küçük orta, Millet ttifakn suçlayarak ve Millet ttifaknn, içinde olmad bir partiyi ittifakn içindeymi gibi göstererek suçlamasnn önüne geçilecek. Yani bu açdan bence iyi bir ey.

GÜçLENDRLM PARLAMENTER SSTEMLE çALIMASI SONUçLANDI

ttifak görümelerinde bir sorun olmadn söyleyen Klçdarolu, çünkü güçlendirilmi parlamenter sistemle ilgili yaptmz çalma sonuçland ve hepimiz demokrasiden yanayz. Güçlendirilmi parlamenter sistemle ilgili, genel bakanlar kendi aralarnda kurmaylaryla görüecekler. Sonra telefon trafiiyle bir gün üzerinde anlalr ve o gün kamuoyuna açklanr.

YER VE ZAMNI GELNCE TARTIIRIZ

Millet ttifak adayn kim olaca ve aday belirlenirken kriz yaanp yaanmayacan deerlendiren Klçdarolu, Liderlerle görüüyoruz. u aamada cumhurbakanln tartmak kadar yanl bir ey yok. Nedeni de ülkenin bu kadar sorunu var, ekonomide, d politikada sorun var. çiftçinin, emeklinin... Mutfaklarda yangn var, biz bunlar brakmz Millet ttifaknn aday kim olacak o tartma yaplyor, gereksiz ve yersiz, gündemi saptrmaya yönelik bir tartma. Bunu sanyorum dier liderler de benzer ekilde düünüyorlar. Yeri, zaman gelince hepimiz masaya oturur tartrz.

Ana Sayfaya Git