Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’ndan ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasa açıklamalarına dair, “Bizim kendisini ve koltuğu düşünen değil, ülkeyi düşününe ihtiyacımız var” dedi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da anayasadan önce zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberler 05.02.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu ve Saadet Partisi(SP) Genel Bakan Temel Karamollaolu, SP Genel Merkezinde ortak basn toplants gerçekletirdi. Klçdarolu ittifaklara ilikin, Yasalara göre kurulmu siyasi bir partiyi dümanlatrmak doru deil. u aamada ittifak söz konusu deil, ittifak aray da söz konusu deil dedi.

PROFESÖR OLMAYACAK K

Melih Bulunun Boaziçi Üniversitesine rektör atanmasyla balayan kayym rektör protestolarn deerlendiren Klçdarolu, Bütün evlatlar bizim evlatlarmzdr. Boaziçi Üniversitesine yaplan atama teamüllere aykr. Örenciler, hocalar, eski mezunlar kar çkyor. Hiç kimse rektörle çalmak istemiyor. Olmuyorsa ayrlrsnz. O görevde olmak size ne katacak. Profesör olmayacak kiiyi siz rektör atyorsunuz. Örenciler cam çerçeve mi krd, bir yeri mi tahrip etti? Hayr. Haklarn aryorlar. Eski mezunlar da akademisyenler de savunuyor. Kendini fazla ypratma, ayrl. Otur da boyu mu büyüyecek, yarn çocuklarnn yüzüne nasl bakacaklar? Terörist diyorlar, suç. Bir kiinin terörist saylmas için mahkeme karar lazm. Eline silah alp birini mi öldürdüler? Anayasal suç iliyorlar ifadelerinde bulundu.

ANAYASA TARTIMASI

Erdoann yeni anayasa çkna dair Klçdarolu, Cumhurbakanl koltuuna oturan kii iktidarm nasl korurum diye bir araya giriyorsa batan kaybetmitir. Kendisini ve koltuunu düünür. Bizim kendisini ve koltuu düünen deil ülkeyi düününe ihtiyacmz var. Temel hedefimiz de bu zaten dedi.

HDP ZYARET

Klçdarolu, HDPnin önümüzdeki günlerde gerçekletirecei ziyarete dair ise unlar söyledi: Erdoann kapal ortamlarda toplant yapmas, kutlanmas da trajikomik bir durum. CHPnin kurucu kadrolar bellidir. Geçmite görev yapan kadrolar da bugünkü kadrolar da bellidir. Hiç kimse CHPnin kurucu deerlerinden vazgeçtiini düünemez. CHPyi CHPlilerin seçtii kadrolar yönetiyor. HDPli bir kii TBMMyi yönetiyorken beyefendiler rahatsz olmuyor da HDP bir parti olarak bizi ziyarete gelince mi rahatsz oluyorlar?

KARAMOLLAOLU: ZHNYET DEMNE HTYAç VAR

SP Genel Bakan Temel Karamollaolu, yeni anayasa tartmalarna dair, Dorudan doruya gündemi megul ediyorlar. Anayasadan önce zihniyetin deimesine ihtiyaç var. Erdoann 2000li yllarn banda gençlere yönelik birkaç konumas var. Hakknz arayn diye açklamalar var. Kendisinin de geçmiteki konumalarn hatrlamalar gerek yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git