Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’ndan ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasa açıklamalarına dair, “Bizim kendisini ve koltuğu düşünen değil, ülkeyi düşününe ihtiyacımız var” dedi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da anayasadan önce zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’ndan ortak açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, SP Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu ittifaklara ilişkin, "Yasalara göre kurulmuş siyasi bir partiyi düşmanlaştırmak doğru değil. Şu aşamada ittifak söz konusu değil, ittifak arayışı da söz konusu değil” dedi.

‘PROFESÖR OLMAYACAK KİŞİ’

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasıyla başlayan “kayyım rektör” protestolarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bütün evlatlar bizim evlatlarımızdır. Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atama teamüllere aykırı. Öğrenciler, hocalar, eski mezunlar karşı çıkıyor. Hiç kimse rektörle çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız. O görevde olmak size ne katacak. Profesör olmayacak kişiyi siz rektör atıyorsunuz. Öğrenciler cam çerçeve mi kırdı, bir yeri mi tahrip etti? Hayır. Haklarını arıyorlar. Eski mezunlar da akademisyenler de savunuyor. Kendini fazla yıpratma, ayrıl. Otur da boyu mu büyüyecek, yarın çocuklarının yüzüne nasıl bakacaklar? Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılması için mahkeme kararı lazım. Eline silah alıp birini mi öldürdüler? Anayasal suç işliyorlar” ifadelerinde bulundu.

ANAYASA TARTIŞMASI

Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışına dair Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişi iktidarımı nasıl korurum diye bir arayışa giriyorsa baştan kaybetmiştir.  Kendisini ve koltuğunu düşünür. Bizim kendisini ve koltuğu düşünen değil ülkeyi düşününe ihtiyacımız var. Temel hedefimiz de bu zaten” dedi.

HDP ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, HDP’nin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği ziyarete dair ise şunları söyledi: “Erdoğan'ın kapalı ortamlarda toplantı yapması, kutlanması da trajikomik bir durum. CHP’nin kurucu kadroları bellidir. Geçmişte görev yapan kadroları da bugünkü kadroları da bellidir. Hiç kimse CHP’nin kurucu değerlerinden vazgeçtiğini düşünemez. CHP’yi CHP’lilerin seçtiği kadrolar yönetiyor. HDP’li bir kişi TBMM’yi yönetiyorken beyefendiler rahatsız olmuyor da HDP bir parti olarak bizi ziyarete gelince mi rahatsız oluyorlar?”

KARAMOLLAOĞLU: ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni anayasa tartışmalarına dair, "Doğrudan doğruya gündemi meşgul ediyorlar. Anayasadan önce zihniyetin değişmesine ihtiyaç var. Erdoğan'ın 2000'li yılların başında gençlere yönelik birkaç konuşması var. 'Hakkınızı arayın' diye açıklamaları var. Kendisinin de geçmişteki konuşmalarını hatırlamaları gerek" yorumunu yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz