Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Cumhurbaşkanı adayı' yanıtı

Erdoğan'ın, 'Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil' sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, ''Erken seçimi getiriyorum, sandığı getiriyorum' demesini bekliyorum' dedi.

Haberler 14.01.2022 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Cumhurbakan adaylarn açklayamyorlar eletirisine, Seçim tarihini belirlesin biz adaymz belirleyeceiz. Seçim tarihini belirlemiyor. Adaymz açklamamz için senin Ben erken seçim istiyorum, sand getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan demesini bekliyoruz. Söylemiyor cevabn verdi.

CHP lideri Kemal Klçdarolu Zonguldakta basn mensuplarnn sorularn yantlad. Cumhurbakan Erdoann partisinin grup toplantsnda Selahattin Demirtan da mralya hesap verecei eklindeki sözlerine gönderme yapan Klçdarolu, mralnn postaclna soyunmu dedi. HDPli Semra Güzelin fotoraflar hakknda da, Muhatab Erdoandr diyen Klçdarolunun açklamalarndan balklar öyle:

YA SEN çIK KARIMA KARDEM

(Cumhurbakan Erdoann kendisine yönelik eletirileri hakknda) Benden uzak beni eletiriyorsun. çkarsn karma iki uygar insan gibi tartrz. Senin taraftarlarn da izlerler, beni de bütün vatandalar izlerler. Yani hem benden çekiniyor, arkaya dolanyor, arkadan bir sürü laf ediyor. Ya sen çk karma kardeim. Otur, beraber tartalm. Türkiye de izlesin yani. Kaybedeceimiz bir ey yok ki zaten. ki uygar insan gibi oturur tartrz.

SEçM TARHN BELRLESN ADAYIMIZI BELRLEYECEZ

(Erdoann, Millet ttifaknn Cumhurbakan adayn açklanmamas ile ilgili eletirileri) Gayet güzel. Seçim tarihini belirlesin biz adaymz belirleyeceiz. Seçim tarihini belirlemiyor. Adaynz kim? adaymz açklamamz için senin Ben erken seçim istiyorum, sand getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan demesini bekliyoruz. Söylemiyor.

MRALININ POSTACILIINA SOYUNMU

(Erdoann Edirne, mralya hesap verecek ifadeleri) Gidip mralda masaya oturan kimdi? imdi mralnn postaclna soyunmu, öyle anlalyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgah kuran, konuan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yapt? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. Acaba bize oy verebilirler mi? diye. Selamlarn getirdi. Devletin televizyonunda bunu canl yaynladlar. imdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsn, beyefendi gidici artk. Millet tahammül edemiyor. Yalana, zamma, hakszla tahammül edemiyor. Gidecek. Beni suçluyor. çksn karma.

FOTORAFIN MUHATABI DORUDAN ERDOANDIR

(HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin fotoraf) Bu fotoraf gördüümde sordum, Ne zaman çekilmi diye. Bunlarn mralya masa attklar dönemde, açlm döneminde o fotoraf çekilmi. Bu fotorafn muhatab dorudan doruya Erdoandr. Nasl oldu? Açlmda bu iler olduysa sen neredeydin, bu ülkeyi yönetmiyor muydun, akln banda myd? Bunlarn sorulmas lazm.

ENESN VDEOSUNU ZLEDMDE YÜREMDE BR EYLER KOPTU

(Cemaat evinde kald için bunalma girerek intihar eden üniversite örencisi Enes Kara) Enesin videosunu izlediimde her vatandan olduu gibi benim de yüreimde bir eylerin koptuunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Kz, erkek örenciye devlet yurtlarnda imkan salamak devletin görevidir. Bu yaplmad, yaplmyor. Halen yaplmad. Bizim bir taahhüdümüz var. ki yl içinde yurt sorunu çözülecek Türkiyede. Biz bunu yeni söylemiyoruz zaten. Defalarca dile getirdim. Bu tür yurtlarda kalan örenciler bir sorun, sknt ile karlayor, Bu yurttan memnun deiliz ama gidecek yurdumuz yok diye düünüyorlarsa bütün belediye bakan arkadalarma Ankaraya dönünce talimat vereceim. Diyeceim ki Size gelen herhangi bir örenci yurtta barnamadn, huzur içinde çalamadn, özgürlük alann snrlandrldn, rahat olamadn, karnn doymadn ifade ediyorsa özel bir telefon hatt vereceiz. Bu telefon hattn kamuoyuyla paylaacaz. Diyeceiz ki belediye bakanlarma bu örencilerin varsa sorununu mutlaka çözün. Bizim belediyelerimizin olmad yerde bizim milletvekillerimize mutlaka ulan. Bizim milletvekillerimiz size yardmc olacaktr, diyeceiz. Yaanan ey dram, hepimizi derinden sarsan dram. Bu dramlar yaamak istiyoruz. Güzel Türkiyede gençlerimiz özgür olmal.

Ana Sayfaya Git