Kürtçe ve zazaca öğretmen istendi

Bölge gerçeğinin göz önünde bulundurularak Kürtçe ve Zazaca öğretmen atamasının yapılması gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya, 5 Kürtçe öğretmen atamasıyla bu sorunun giderilemeyeceğini belirtti.

Haberler 15.09.2021 - 06:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Eitim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Metin Kaya, Rehber TVde Hadi Aydemirin eitim ile alakal sorularn cevaplad.

Türkiyede ciddi bir öretmen açnn olduunu kaydeden Kaya, farkl branlarda öretmen atamalarnn örencileri yetitirmede yetersiz kaldna iaret etti.

Türkiyede ciddi bir öretmen açnn olduunu söyleyen Kaya, Eitim-öretim balam ama öretmen yetersizliinden dolay birçok okulda ders yaplamyor. Ders yaplamayan bu okullara ise eylül ve ekim aylar arasnda ücretli öretmen atamalar yaplyor. Baz yerlerde o branta öretmen olmad için farkl branlarda mezun olan öretmenleri atyor. Mühendis bile okullarda ders veriyor. Bu durum örenciyi yetitirmekten çok o dersin bo geçmesini engellemeye yönelik bir admdr.

Buna kar Bakanlk ne yapmal? Bakanln önce kendi açn tespit etmesi lazm. Adaletli bir ekilde öretmen dalmnn yaplmas lazm. Baz okullarda öretmen norm fazlas kalyor baz okullarda ise o branlarda öretmen hiç yok. Bunun temelden tespit edilmesi lazm. htiyaca göre öretmen atamas yaplmas gerekir ki öretmen aç giderilebilsin. Bütçeye göre bir öretmen atamas yaplyor.

Ana Sayfaya Git