Kurtulmuş: Ekonomik daralmadan Türkiye de etkilenecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomide çok dikkatli olunması uyarısında bulunarak, “Salgın sonrası ekonomideki daralma süreci Türkiye'yi de etkileyecek” dedi.

Haberler 27.04.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, katld bir televizyon programnda gündeme dair açklamalarda bulundu. Koronavirüs ile mücadelede gelinen noktaya ilikin sorular yantlayan Kurtulmu, Son birkaç günlük veriler, çok ükür beklediimiz gibi geliyor. Bayrama kadar olan süreçte bu iin düüe doru geçmesini salayacak bir çalma yürütüyoruz dedi.

Virüsle balantl ölüm saylarn gizlendiine dair iddialar yalanlayan Kurtulmu, Bunlar herhalde kendi kafalarnda, içlerinde, ruhlarnda olan kirlilikleri ortaya döküyorlar ifadesini kulland.

Kurtulmu, normalleme süreci konusunda izlenecek yol haritasna ilikin, Burada bir yol haritas tabii ki var. Burada asl olan plato ve düüe doru geçmeyi salamaktr. Ama bu u demek deildir; eer böyle olursa da her ey bitti, her ey eski günler gibi bir an evvel gelecek demek deildir. Yine tedbirle, yine adm adm, tedricen gerekli tedbirler hafifletilecek ve insanlarmz normal hayatlarna bir ekilde geri döneceklerdir diye konutu.

Sürecin tek bana salkla ilgili olmadn, ikinci alann ekonomiyle ilgili olduuna iaret eden Kurtulmu, Ekonomi alannda çok dikkatli olmamz lazm. Allah korusun, kalc hasarlar oluturmadan bu süreci amak için tedbirlerimizi alyoruz. Yaklak 200 milyar TLlik toplamda vatandalarmza, i dünyasna destek olacak çeitli tedbir paketleri ortaya konulmu oldu diye belirtti.

EKONOMDEK DARALMA SÜREC

Dünya ekonomisinin 2020 ylnda toplamda yüzde 4,5-5,5 arasnda bir küçülme ve daralma içerisinde olacan tahminlerini aktaran Kurtulmu, gelimi ülkelerde bu rakamn daha yüksek olacann öngörüldüünü söyledi. Kurtulmu, Koronavirüs salgn sonras ekonomideki daralma süreci Türkiyeyi de tabii ki etkileyecek ancak Türkiyenin bir avantaj var; kamu borçluluu bakmndan dünyadaki en avantajl ülkelerden birisidir. Bizim borcumuz bu anlamda ciddi bir ekilde azalm vaziyettedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git