Görüş Bildir

Kurtulmuş: Ekonomik daralmadan Türkiye de etkilenecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomide çok dikkatli olunması uyarısında bulunarak, “Salgın sonrası ekonomideki daralma süreci Türkiye'yi de etkileyecek” dedi.

Kurtulmuş: Ekonomik daralmadan Türkiye de etkilenecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile mücadelede gelinen noktaya ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Son birkaç günlük veriler, çok şükür beklediğimiz gibi geliyor. Bayrama kadar olan süreçte bu işin düşüşe doğru geçmesini sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Virüsle bağlantılı ölüm sayılarını gizlendiğine dair iddiaları yalanlayan Kurtulmuş, "Bunlar herhalde kendi kafalarında, içlerinde, ruhlarında olan kirlilikleri ortaya döküyorlar" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, normalleşme süreci konusunda izlenecek yol haritasına ilişkin, "Burada bir yol haritası tabii ki var. Burada asıl olan plato ve düşüşe doğru geçmeyi sağlamaktır. Ama bu şu demek değildir; eğer böyle olursa da her şey bitti, her şey eski günler gibi bir an evvel gelecek demek değildir. Yine tedbirle, yine adım adım, tedricen gerekli tedbirler hafifletilecek ve insanlarımız normal hayatlarına bir şekilde geri döneceklerdir" diye konuştu.

Sürecin tek başına sağlıkla ilgili olmadığını, ikinci alanın ekonomiyle ilgili olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Ekonomi alanında çok dikkatli olmamız lazım. Allah korusun, kalıcı hasarlar oluşturmadan bu süreci aşmak için tedbirlerimizi alıyoruz. Yaklaşık 200 milyar TL'lik toplamda vatandaşlarımıza, iş dünyasına destek olacak çeşitli tedbir paketleri ortaya konulmuş oldu" diye belirtti.

EKONOMİDEKİ DARALMA SÜRECİ

Dünya ekonomisinin 2020 yılında toplamda yüzde 4,5-5,5 arasında bir küçülme ve daralma içerisinde olacağını tahminlerini aktaran Kurtulmuş, gelişmiş ülkelerde bu rakamın daha yüksek olacağının öngörüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, "Koronavirüs salgını sonrası ekonomideki daralma süreci Türkiye'yi de tabii ki etkileyecek ancak Türkiye'nin bir avantajı var; kamu borçluluğu bakımından dünyadaki en avantajlı ülkelerden birisidir. Bizim borcumuz bu anlamda ciddi bir şekilde azalmış vaziyettedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi