Kuzu'ya tepki yağıyor

AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’nun Şeyh Said hakkındaki ithama dayalı paylaşımı, Güneydoğu'da infial yarattı. Kuzu'nun özür dilemesi ve sözlerini geri alması istendi.

Haberler 20.12.2016 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin farkl noktalarnda hedef gözetmeksizin gerçekleen bombal araç saldrlaryla derin bir kaos oluturulmaya çallrken, özellikle sosyal medyadaki kimi hesaplar da provokatif paylamlarda bulunmas tepiye yol açyor. Etnik ve mezhepsel ayrmay körükleyecek paylamlarn her geçen gün artmas dikkat çekerken, TBMMde bulunan ve parlamenter unvann yannda, profesör etiketi tayan AK Parti MKYK üyesi stanbul Milletvekili Burhan Kuzu tarafndan yaplan paylam da büyük tepki toplad.

lkhann haberine göre, Müslüman Kürt halk bata olmak üzere Türkiyenin kahir ekseriyeti tarafndan mazlumiyeti, masumiyeti ve urad zulüm tartlmaz olan eyh Said Efendiye yönelik gerçek d ithamda bulunan Kuzunun paylam, halkn tepkisini çekti. Kuzunun, Kayseri saldrsnn ardndan twitter hesabndan Lozan Görümeleri balad, Musul meselesinin görüüldüü stanbul Konferansnda Douda eyh Sait syan çkaran alçaklar bu gün ayn alçaklar diyerek yapt paylam halk tarafndan büyük tepkiyle karland.

KUZUYA TWTTERDEN TEPK

Burhan Kuzunun paylamna halk tepki gösterirken, bata tarihçiler olmak üzere siyasetçi, gazeteci, yazar ve aydnlar da tepkilerini dile getirdi. Twitter kullanclarnn öne çkan tepkileri öyle:

Vedat Turgut: CHP anlay ile Türk ve Kürtlerin kahir ekseriyetinin kalbinde taht kuran eyh Said ve arkadalarna alçak demek ihanettir.

Cemal Toptanc: Hoca iyi bir hukukçudur, ama sahte tarihi kendilerine okutturan zihniyeti hesap etmeyerek yorumlam.

Abdullah Aslan: ehid eyh Sait için hala bir özür ve düzeltme gelmediyse sorunlarmza kaynaklk eden sebepleri böylece yeniden anlam oluyoruz.

Fatih Tezcan: eyh Said ehit. Siz ehide alçak diyorsunuz. Ve CB Erdoann danmansnz. Yeni Anayasay siz yapyorsunuz. Kabus bu kabus! ehide alçak diyen vekilimiz olamaz. Ya eyh Saidi doru örenip özür dileyin ya da vekillikten istifa edin ve CHPye geçin.

Selmi Haktan: Haddini bil efendi! eyh Said Osmanly ykanlara bakaldrd! stifa et CHPye geç! Sana oras yakr.

Müfid Yüksel: eyh Saide alçak demeniz asla kabul edilemez. eyh Said ayaklanmasn bizzat devlet provoke etti. eyh Said asla hain deildieyh Said/eyh Sebt ailesi Sultan II. Abdülhamd yanls, Hnedn- Al-i Osmana sdk bir aileydi. Hain deildi.

brahim Sediyani: Alçak, senin barbar soyuna deniyor. Ben sana Alçak bile demem, o da bir seviyedir çünkü. çukur olduunu Twitter gösterdi bize.

Merve Frat: Halen eyh Said Efendi ve mücahidlerine iftiralar atarak onlarn erefli ehadet ve cihad yoluna laf söylemek en büyük ayptr!

KA YAPAYIM DERKEN GÖZ çIKARMA

Sevgi çelik: Offf Offf ki Offf. @BurhanKuzu bir süre yorum yapmayn siz, olmuyor. Ka yapym derken göz çkartyorsunuz. Ya da derdiniz direk göz çkarmak...

Mesut Felat: Tedavülden kalkm yalanlar savunmanz kabul edilemez, eyh Said hain deildi, ngilizlerle hiçbir ilgisi yoktu, özür dileyin

Levent: Burhan Bey, susmanz u sra memlekete en büyük hizmetiniz olabilir. Allah akna bir susun.

Yusuf: ehit eyh Said Osmanlya darbe yapanlara bakaldrd. Tpk 15 Temmuz darbesine bakaldrdmz gibi Allah beni ehit eyh Said v arkadalar ile Seni de .eyh Saidi idam edenlerle haretsin.

Burhan Kuzunun açklamalarnn, PKK lideri Abdullah Öcalann Austos 2009 görüme notlarndaki, eyh Saidi kullandlar. eyh Saidi kullanarak Musul ve Kerkükü aldlar. ifadeleriyle örtümesi ise sosyal medya kullanclar tarafndan Burhan Kuzunun Abdullah Öcalan ile ortak noktalar, Burhan Kuzu Abdullah Öcalan ile ayn noktada bulutu diye nitelendirildi.

Ana Sayfaya Git