Görüş Bildir

Kuzu'ya tepki yağıyor

AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’nun Şeyh Said hakkındaki ithama dayalı paylaşımı, Güneydoğu'da infial yarattı. Kuzu'nun özür dilemesi ve sözlerini geri alması istendi.

Kuzu'ya tepki yağıyor

Türkiye’nin farklı noktalarında hedef gözetmeksizin gerçekleşen bombalı araç saldırılarıyla derin bir kaos oluşturulmaya çalışılırken, özellikle sosyal medyadaki kimi hesaplar da provokatif paylaşımlarda bulunması tepiye yol açıyor. Etnik ve mezhepsel ayrışmayı körükleyecek paylaşımların her geçen gün artması dikkat çekerken, TBMM’de bulunan ve parlamenter unvanın yanında, profesör etiketi taşıyan AK Parti MKYK üyesi İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu tarafından yapılan paylaşım da büyük tepki topladı.

İlkha'nın haberine göre, Müslüman Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye’nin kahir ekseriyeti tarafından mazlumiyeti, masumiyeti ve uğradığı zulüm tartışılmaz olan Şeyh Said Efendi'ye yönelik gerçek dışı ithamda bulunan Kuzu’nun paylaşımı, halkın tepkisini çekti. Kuzu’nun, Kayseri saldırısının ardından twitter hesabından “Lozan Görüşmeleri başladı, Musul meselesinin görüşüldüğü İstanbul Konferansında Doğuda Şeyh Sait İsyanı çıkaran alçaklar bu gün aynı alçaklar” diyerek yaptığı paylaşım halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

KUZU"YA TWİTTER'DEN TEPKİ

Burhan Kuzu’nun paylaşımına halk tepki gösterirken, başta tarihçiler olmak üzere siyasetçi, gazeteci, yazar ve aydınlar da tepkilerini dile getirdi. Twitter kullanıcılarının öne çıkan tepkileri şöyle:

Vedat Turgut: CHP anlayışı ile Türk ve Kürtlerin kahir ekseriyetinin kalbinde taht kuran Şeyh Said ve arkadaşlarına alçak demek ihanettir.

Cemal Toptancı: Hoca iyi bir hukukçudur, ama sahte tarihi kendilerine okutturan zihniyeti hesap etmeyerek yorumlamış.

Abdullah Aslan: Şehid Şeyh Sait için hala bir özür ve düzeltme gelmediyse sorunlarımıza kaynaklık eden sebepleri böylece yeniden anlamış oluyoruz.

Fatih Tezcan: Şeyh Said şehit. Siz şehide alçak diyorsunuz. Ve CB Erdoğan'ın danışmanısınız. Yeni Anayasa'yı siz yapıyorsunuz. Kabus bu kabus! Şehide alçak diyen vekilimiz olamaz. Ya Şeyh Said'i doğru öğrenip özür dileyin ya da vekillikten istifa edin ve CHP'ye geçin.

Selâmi Haktan: Haddini bil efendi! Şeyh Said Osmanlıyı yıkanlara başkaldırdı! İstifa et CHP'ye geç! Sana orası yakışır.

Müfid Yüksel: Şeyh Said'e alçak demeniz asla kabul edilemez. Şeyh Said ayaklanmasını bizzat devlet provoke etti. Şeyh Said asla hain değildi…Şeyh Said/Şeyh Sebtî ailesi Sultan II. Abdülhamîd yanlısı, Hânedân-ı Al-i Osman'a sâdık bir aileydi. Hain değildi.

İbrahim Sediyani: Alçak, senin barbar soyuna deniyor. Ben sana "Alçak" bile demem, o da bir seviyedir çünkü. Çukur olduğunu Twitter gösterdi bize.

Merve Fırat: Halen Şeyh Said Efendi ve mücahidlerine iftiralar atarak onların şerefli şehadet ve cihad yoluna laf söylemek en büyük ayıptır!

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMA

Sevgi Çelik: Offf Offf ki Offf. @BurhanKuzu bir süre yorum yapmayın siz, olmuyor. Kaş yapıyım derken göz çıkartıyorsunuz. Ya da derdiniz direk göz çıkarmak...

Mesut Felat: Tedavülden kalkmış yalanları savunmanız kabul edilemez, Şeyh Said hain değildi, İngilizlerle hiçbir ilgisi yoktu, özür dileyin…

Levent: Burhan Bey, susmanız şu sıra memlekete en büyük hizmetiniz olabilir. Allah aşkına bir susun.

Yusuf: Şehit Şeyh Said Osmanlıya darbe yapanlara başkaldırdı. Tıpkı 15 Temmuz darbesine başkaldırdığımız gibi… Allah beni Şehit Şeyh Said v arkadaşları ile Seni de Ş.Şeyh Said'i idam edenlerle haşretsin.

Burhan Kuzu’nun açıklamalarının, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Ağustos 2009 görüşme notlarındaki, “Şeyh Said’i kullandılar. Şeyh Said’i kullanarak Musul ve Kerkük’ü aldılar.” ifadeleriyle örtüşmesi ise sosyal medya kullanıcıları tarafından “Burhan Kuzu’nun Abdullah Öcalan ile ortak noktaları”, “Burhan Kuzu Abdullah Öcalan ile aynı noktada buluştu” diye nitelendirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi