Liderlerden Atatürk mesajı

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıl dönümü dolayısıyla siyasi liderler mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajda; “Gazi Mustafa Kemal'i tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır” ifadelerini kullandı.

Haberler 10.11.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 10 Kasm Gazi Mustafa Kemalin vefatnn 79. yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad. Cumhurbakan Erdoan mesajnda, Gazi Mustafa Kemal, önderlik ettii istiklal mücadelemiz, elde ettii esiz zaferler ve milletimizi müterek bir ideal etrafnda birletirerek kurduu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyann takdirini kazanm kahraman bir asker, saygn bir liderdir. Gazi Mustafa Kemali tarihe iz brakan bir komutan ve lider yapan en büyük özellii, milletine duyduu sonsuz güven ve inancdr. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemali ebediyete irtihalinin 79. Yl dönümünde saygyla yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal, önderlik ettii istiklal mücadelemiz, elde ettii esiz zaferler ve milletimizi müterek bir ideal etrafnda birletirerek kurduu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyann takdirini kazanm kahraman bir asker, saygn bir liderdir. Gazi Mustafa Kemali tarihe iz brakan bir komutan ve lider yapan en büyük özellii, milletine duyduu sonsuz güven ve inancdr. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliinde 1919da balayp 1923te Cumhuriyeti kurarak taçlandrd büyük mücadelede, bizleri vatansz brakmak isteyenleri kanyla, canyla, yüreiyle durdurmutur.

KARDELK, BRLK VE BÜTÜNLÜK

stiklal mücadelemizde vatann ve bayran kahramanca savunan, tüm zorlu koullara ramen geleceine ve iradesine sahip çkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldrlar bozguna uratacak azim ve kararlla sahiptir. Gazi Mustafa Kemalin kurduu ve gençlere emanet ettii Cumhuriyetimizi tam bamsz olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye tamak ve 2023 hedeflerimize ulamak için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafnda birleiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin istikrar içinde, vatandalarmz arasndaki kardelik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasinin standartlarn her geçen gün yükseltmesi için ylmadan yorulmadan çalmay sürdüreceiz. Bu düüncelerle, vefatnn 79. yl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadalar ile vatanmz uruna fedakarca ehit ve gazi olan tüm kahramanlarmz bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. dedi.

TBMM Bakan Kahraman: stiklal ve stikbal mücadelesi

TBMM Bakan smail Kahraman, Büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk bata olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanlar ve deerli ahsiyetlerimiz milletimizin hafzasnda her zaman yaayacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 10 Kasm Atatürkü Anma Günü ve Atatürk Haftas nedeniyle yaynlad mesajnda, milli iradenin tecelli ettii Gazi Meclisin ilk bakan, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbakan Kemal Atatürkün ahirete irtihal ediinin 79. ylnda olunduunu anmsatt.

Birinci Dünya Sava sonrasnda vatan istila etmek ve aralarnda paylamak isteyen igal güçleri karsnda, milletin büyük bir azim ve kararllkla tekilatlandn vurgulayan Kahraman, Meclisin dorudan idare ettii Kurtulu Sava sonucunda kazanlan zaferle milli iradenin ve meruiyetin merkezi olarak TBMMnin devletin idaresini üstlendiini belirtti.

Babakan Binali Yldrm, 10 Kasm Atatürkün ölüm yldönümü dolaysyla bir mesaj yaynlad. Yldrm, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü ebediyete irtihalinin 79. yl dönümünde minnet ve ükranla yad ediyoruz. Ülkemizi igal etmek isteyen güçlere kar destans bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, Atatürkün önderliinde kazand zaferlerle, dünyadaki pek çok bamszlk mücadelesine ilham kayna olmutur. Cumhuriyetimizin ilanyla birlikte, milli iradenin hakimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasn ve çoulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasn ülkemiz için hedef gösteren Atatürk, milletimizi bu idealler etrafnda birletirmitir. Atatürk, dounun dinamikleri ile batnn dengelerini çatmadan uzak, barç bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünlemesini, deiim ve dönüümünü salamtr. Cumhuriyetin 94. ylna erien ülkemiz istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarn her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Onun en büyük eserim dedii Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluu aranan ve uluslararas sorunlarn çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülkedir. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir. Vefatnn yldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarna bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, aziz ehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadmz ükranla anyorum. dedi.

Akardan Atatürk mesaj

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, 10 Kasm nedeniyle bir mesaj yaynlad. Akar mesajnda, Milletimizin inand, güvendii ve sevdii Atatürk; hayat boyunca umutsuzlua, ylgnla dümemi imkanszlklara boyun ememi silah arkadalar ile birlikte, stiklal Harbini kazanarak asil Türk milletinin yeniden ve daha güçlü, daha saygn bir ekilde tarih sahnesine çkmasn salamtr. O, sadece vatan topraklarn kurtarmakla yetinmemi, ayn zamanda ata yadigar bu topraklar üzerinde yaayan milletimizin ruhuna ileyen ve hiç sönmeyen bamszlk ve çadalk ateini de tüm yurda yaymtr ifadelerini kulland.

Klçdarolu : Onun en büyük eseri

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bakan Kemal Klçdarolu, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79. yl dolaysyla bir mesaj yaymlad. Klçdarolunun 10 Kasm mesaj ise öyle: Kurtulu Savann önderi, Cumhuriyetin banisi, ebedi bakomutan, esiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ebediyete intikal ediinin yl dönümünde büyük bir özlem, ükran ve minnetle anyoruz. Büyük Atatürkün düünceleri her geçen gün daha iyi anlalmakta, corafyamzda yaanan ac sorunlara cevap olmaktadr. Atatürkün devrimleri bölgemizde model olmaya devam etmekte, mazlum milletler bugün de onun yla umut bulmaktadr. Onun en büyük eseri sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyetidir.

Ana Sayfaya Git