Mardin Barosu da cinsel sapkınlığa sahip çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde, zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklaması Mardin Barosunu da rahatsız etti.

Haberler 30.04.2020 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban, Cuma hutbesinde zina ve cinsel sapknln haram olduu açklamasndan dolay HD ve Ankara ile Diyarbakr barolar rahatsz olmu ve suç duyurusunda bulunmular.

Diyanet leri Bakan Erbaa yönelik her kesimden destek açklamalar gelmeye devam ederken Mardin Barosu ise cinsel sapknla sahip çkarak Ankara ile Diyarbakr barolar ile dayanma içerisinde olduklarn açklad.

Barodan yaplan yazl açklamada, Diyanet leri Bakan Ali Erban Cuma namaz öncesi vermi olduu hutbede, slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltlii, Ecinsellii lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalklar beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi. Ylda yüzbinlerce insan gayri meru ve nikhsz hayatn slami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramn sebep olduu Hiv virüsüne maruz kalyor. Geliniz, bu tür kötülüklerden insanlar korumak için birlikte mücadele edelim. eklindeki beyanda bulunduu hatrlatld.

SAPIKLIA SAHP çIKTILAR

Ankara ve Diyarbakr barolarnn da Diyanet leri Bakan Ali Erba hakknda yapm olduklar açklamalar düünce ve ifade hürriyeti kapsamnda deerlendirmesi gerektii ileri sürülen açklamada, u ifadeler kullanld:

Mardin Barosu olarak gerekçesi ne olursa olsun; bir topluluu veya bir bireyi din, dil, rk, snf, politik aidiyet, cinsel yönelim gibi nedenlerle nefret objesi haline getiren hiçbir anlay kabul etmediimizin bilinmesini isteriz. Ayn ekilde iddia edilenin aksine dini deerleri aalama içermeyen Ankara ve Diyarbakr barolarnn yapm olduklar açklamalarn da düünce ve ifade hürriyeti kapsamnda ve avukatlk kanunun düzenledii insan haklarn savunma yükümlülüü içerisinde deerlendirilmesi gerekir. Bu gerekçelerle barolarn soruturmaya maruz braklmalarn barolarn ilevsizletirilmesine zemin hazrlamak ve düünceyi açklama hürriyetine bir müdahale olarak deerlendiriyoruz. Açkladmz nedenlerle, Diyarbakr ve Ankara barolaryla dayanma içerisinde olduumuzu kamuoyuna saygyla bildiririz.

Ana Sayfaya Git