Mardin Barosu da cinsel sapkınlığa sahip çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde, zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklaması Mardin Barosunu da rahatsız etti.

Mardin Barosu da cinsel sapkınlığa sahip çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklamasından dolayı İHD ve Ankara ile Diyarbakır baroları rahatsız olmuş ve suç duyurusunda bulunmuşlar.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yönelik her kesimden destek açıklamaları gelmeye devam ederken Mardin Barosu ise cinsel sapkınlığa sahip çıkarak Ankara ile Diyarbakır baroları ile dayanışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma namazı öncesi vermiş olduğu hutbede, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz, bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.” şeklindeki beyanda bulunduğu hatırlatıldı.

SAPIKLIĞA SAHİP ÇIKTILAR

Ankara ve Diyarbakır barolarının da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında yapmış oldukları açıklamaları düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirmesi gerektiği ileri sürülen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Mardin Barosu olarak gerekçesi ne olursa olsun; bir topluluğu veya bir bireyi din, dil, ırk, sınıf, politik aidiyet, cinsel yönelim gibi nedenlerle nefret objesi haline getiren hiçbir anlayışı kabul etmediğimizin bilinmesini isteriz. Aynı şekilde iddia edilenin aksine dini değerleri aşağılama içermeyen Ankara ve Diyarbakır barolarının yapmış oldukları açıklamaların da düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında ve avukatlık kanunun düzenlediği insan haklarını savunma yükümlülüğü içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Bu gerekçelerle baroların soruşturmaya maruz bırakılmalarını baroların işlevsizleştirilmesine zemin hazırlamak ve düşünceyi açıklama hürriyetine bir müdahale olarak değerlendiriyoruz. Açıkladığımız nedenlerle, Diyarbakır ve Ankara barolarıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz