Mardin'de, 15 Temmuz şehitleri için anma etkinliği

MARDİN'de, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla, Şakir Nuhoğlu Camisi'nde etkinlik düzenlendi. Yaz Kuran kursu öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte şehitler için dua edildi, duygusal anlar yaşandı.

Haberler 15.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran- Kerim tilaveti ile balayan etkinlik, örencilerin seslendirdii iir ve ilahilerle devam etti. Diyanet leri Bakanlnn hazrlad sinevizyon gösterimi srasnda duygulu anlar yaand. Türk bayraklarn sallayan örenciler ve velileri, ardndan ehitler, milletin birlii, beraberlii ve ülkenin bölünmez bütünlüü için dua etti.

EHTLER ANILDI

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, etkinlikte yapt konumada, halkn 15 Temmuz hain darbe giriimini çplak elleri ve dualaryla engellediini belirterek, ki sene önce ihanet içerisinde olan terör örgütünün, Sayn Cumhurbakanmza, ülkenin seçilmi meru hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine kar yapm olduu darbe giriimini birlik, beraberlik içerisinde, Cumhurbakanmzn yannda durarak önledik. Bu mücadelenin nasl yapldn hepimiz gördük. çplak ellerle tanklara kar koyan, dualaryla kalkmaya kar duranlar, bütün halk ayaktayd o gece. Bu hain darbe giriimi bu ekilde önlendi. Bu hain darbe giriiminin unutulmamas gerekir. Sizlerin de unutmamas için bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Valilik ve Büyükehir Belediyesi olarak bundan sonra da her zaman yannzda olacaz. Sadece sizlerin dininizi, diyanetinizi öretme noktasnda deil, her türlü alanda sizlerin yannda olacaz. Sportif faaliyetlerle, kültürel faaliyetlerle sizlere destek olacaz dedi.

Yaman, daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Derneini ziyaret ederek çalmalar hakknda bilgi ald.

Ana Sayfaya Git