Meclis İdlib için kapalı toplandı

TBMM Genel Kurulu, kapalı oturumda İdlib'i görüştü. İki bakanın bilgilendirme yapacağı genel kurul salonunda, milletvekillerinin dışında sadece sağır ve dilsiz kavaslar kaldı. Oturumun tutanakları 10 yıl gizli kalacak.

Haberler 04.03.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, Meclis Bakan Mustafa entop bakanlnda açld. Oturumda CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, HDP E Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu ile Grup Bakan Naci Bostanc da hazr bulundu.

Meclis Bakan entop oturumu açtktan sonra, dlibdeki gelimelerle ilgili iki bakann Meclisi bilgilendirmesini içeren Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn yazsn okudu. Yaznn ardndan AK Partinin görümenin kapal yaplmas yönünde önergesi oylanarak kabul edildi. Daha sonra kapal görüme hazrlklar için birleime 5 dakika ara verildi.

GZL OTURUM

Arada Meclis Genel Kurulu salonunda milletvekilleri dnda sadece sar ve dilsiz kavaslar kald. Bu oturumlarn tutanaklarnn her 2.5 dakikas baka bir stenograf tarafndan tutuluyor. Böylece her stenograf salona giri çkyla birlikte konumalarn sadece 7.5 dakikasn duyabiliyor. Normal zamanlarda birden fazla kiinin yapt tutanaklar birletirme ilemini Tutanak Müdürü yapyor. Birletirilen tutanaklar bir zarfa konarak hazr bulunan katip üyeler tarafndan mumla mühürleniyor ve Tutanak Müdürünün odasndaki kilitli kasaya konuluyor. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar açlmayan ve kilitli kasada tutulan 43 gizli tutanak bulunuyor. Meclis kulisleri ziyaretçilere kapatld. Ardndan görümelere geçildi.

Ana Sayfaya Git