Meral Akşener'in partisinden tuhaf yorum: Bu bir genel af

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Çıray, dün yayımlanan KHK ile genel af çıkarıldığını öne sürdü.

Haberler 26.12.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun çray, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, Olaanüstü Hal kapsamnda çkarlan KHKlere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Suç tekil edebilecek bir eyleminden ötürü bir kimsenin asla hukuken sorumlu tutulamayacana dair cezaszlk düzenlemelerinin Anayasann ikinci maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesine aykr olduunu ifade eden çray, Anayasa Mahkemesinin anayasaya aykr olan KHKler konusunda yetkisizlik belirterek varln tartma konusu haline getirdiini ileri sürdü.

MD DE GENEL AF DYORLAR

çray, KHKdeki 121. maddede yaplan düzenlemenin çok ilgi çekici bulduunu belirterek, Bu hüküm hukuk bakmndan genel af niteliindedir. çünkü bu düzenleme sonucunda kapsama giren suçlar hakknda artk kamu davas açlamaz. Açlm kamu davalar da düecektir. Dünkü KHKyle genel af çkarlmtr. Genel aff çkarma yetkisi sadece TBMMye aittir. Meclis tam saysnn 5te 3 çounluuyla çkarlabilir. TBMM dnda hiç kimse, hiçbir nedenle af çkaramaz. Hiç kimse hiçbir nedenle yargdan muaf tutulamaz. diye konutu.

Anayasa Mahkemesinin, Anayasann deitirilmesi teklif edilemeyecek maddeleri tehlikeye düürüldüü için daha önce yapt gibi yorum hakkn kullanmas ve Anayasadaki ilgili maddeleri korumas gerektiini vurgulayan Aytun çray, gelecekte çkarlacak bir KHK ile Anayasa Mahkemesinin lavedilmesi halinde bavurulacak bir kurum kalmayacan iddia etti.

Ana Sayfaya Git