Mevcudiyetimizi güçlü tutalım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Diyarbakır il kongrelerine canlı bağlanarak konuştu;

Haberler 25.02.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakr anneleri gibi evladna, geleceine, iradesine sahip çkan cesur insanlarmzn says arttkça, terör meselesini bu ülkenin gündeminden tamamen çkartacamza inanyorum. dedi.

KONGREYE BALANDI

Diyarbakrda Seyrantepe Kapal Spor Salonunda gerçekletirilen kongreye, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, parti genel merkezinden canl balantyla katld. Erdoan, kongre süreciyle dava arkadalklarn güçlendirdiklerini, kardeliklerini pekitirdiklerini, kadrolar yenileme frsat bulduklarn söyledi. Yalann, iftirann, hasedin kongrelerdeki muhabbet iklimini gölgelemesine müsaade etmediklerini anlatan Erdoan, kongredei davalarna yakr ekilde birer demokrasi ölenine dönütüren partililere teekkür etti.

Cumhurbakan Erdoan, engelleri aa aa, tuzaklar boza boza hedeflerine doru kararllkla yürüdüklerini dile getirdi. Kardelik hukukunu koruduklar, dayanma ruhunu güçlendirdikleri, birlik ve beraberlie sahip çktklar müddetçe üstesinden gelemeyecekleri hiçbir zorluun bulunmadn belirten Erdoan, Gönül dünyamzn mimar Yunus Emrenin dedii gibi, Biz sevdik ak olduk, sevildik mauk olduk. Her dem yeni doarz, bizden kim usanas. Evet, millet bizden emaneti alncaya kadar inallah akla, evkle, azimle, ülkeye ve millete hizmet mücadelemizi sürdüreceiz. diye konutu.

VATANDAINA TEPEDEN BAKANLAR

Geriye doru baktklarnda 2021in Türkiyesi ile 2002nin Türkiyesi arasnda dalar kadar fark olduunun net bir ekilde görüldüüne dikkati çeken Erdoan, unlar söyledi:

Eski Türkiye krizlerin, korkularn, yasaklarn, yoksulluklarn ülkesiydi. Eski Türkiyede kavga, kaos, kargaa, huzursuzluk vard. Vatandana tepeden bakan, ötekiletiren, etnik kimlii, inanc, mezhebi, merebi üzerinden ayrm yapan eski Türkiye manzarasna biz son verdik. Demokrasimize vurulan vesayet prangalarn tek tek ortadan kaldrarak milli iradeyi ülkemizde yeniden hakim kldk. Tüm vatandalarmzn özgürlük alanlarn genileterek, cumhurla cumhuriyeti, devlet ile milleti yeniden kucaklatrdk. Demokraside, hukukta, eitimde, salkta, ulamda, altyapda, velhasl hayatn her alannda ülkemizi hayal dahi edilemeyen seviyelere tadk. 84 milyonun her bir ferdine ayn sevda ile ayn heyecanla hizmet ettik. llerimiz arasndaki altyap farkn önemli ölçüde gidererek, 81 vilayetimizin tamamna ayn nitelikte hizmet götürdük.

Erdoan, bugün Türkiyenin batsnda ne varsa dousunda aynsnn, güneyinde ne varsa kuzeyinde de aynsnn var olduunu ifade etti. Erdoan, Benim Diyarbakrl kardeim salk hizmeti için, Ardahanl, Arl genç kardelerim üniversite eitimi için, Hatayl, Bolulu vatandalarm istihdam için baka illere gitmek zorunda kalmyor. Bu hizmetlerin hemen hepsine kimi zaman çok daha kaliteli bir ekilde kendi ehrinde ulaabiliyor. Varsa bir eksik onlar da süratle gidermeye çalyoruz. Ülkemizin enerjisi ve kaynaklarn tüketen sorunlar ortadan kalktkça inallah hedeflerimize doru daha hzl yol alacaz. deerlendirmesinde bulundu.

DÖKTÜKLER KANIN HESABINI MSLYLE SORUYORUZ

Terörle mücadele alannda son yllarda yurt içinde ve yurt dnda atlan admlarn olumlu neticelerinin görülmeye balandna iaret eden Erdoan, Milletimizin birliine, beraberliine kasteden alçaklara döktükleri her damla kann hesabn misliyle soruyoruz. Nereye saklanrsa saklansnlar, kendilerini güvende hissettikleri yerlerde bütün o teröristleri buluyor, inlerini balarna geçiriyoruz. dedi.

Gerek operasyonlar gerekse alnan tedbirler sayesinde hem örgüte katlanlarn saysnda hem de terör örgütünün eylem kapasitesinde çok ciddi düü yaandn belirten Erdoan, bölücü örgüt zemin kaybettikçe, Dou ve Güneydou illeri bata olmak üzere Türkiyenin tamamnda huzur ve güven ikliminin güçlendiinin altn çizdi.

GAYRETLERNZE GÜVENYORUM

Bütün AK Parti tekilatlarndan heyecann, cokusunu, mücadele azmini, sorun çözme kararlln en üst seviyede muhafaza etmesini isteyen Erdoan, Bu noktada sizlerin gayretlerine güveniyorum. Bugüne kadar bizi mahcup etmediniz, bundan sonra da etmeyeceinizi biliyorum. Rabbim yar ve yardmcmz olsun. Yolunuz, yolumuz, bahtnz açk olsun. diye konutu.

Kongredeki dier konumalar

Kongrede konuan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yavuz, Türkiyede 20 yl öncesinde kaos, kriz, istikrarszlk, yolsuzluk ve yoksulluk olduunu belirterek, sorunlar çözmek adna milletin 20 yl önce AK Partiyi kurduunu söyledi.

Yavuz, milletin partiyi krizlerden, kaoslardan ve istikrarszlklardan kurtulmak için kurduunu dile getirerek, Millet stanbulu çöpten, çukurdan, çamurdan kurtaran Recep Tayyip Erdoan lider olarak baa getirdi. O yiit insan, liderimiz sayesinde Türkiye ve Diyarbakr çok deiti, dönütü ve güzelleti. nanyorum ki yine liderimizin öncülüünden çok daha yenilikler ve güzellikler yaayacaz. dedi.

Türkiyede hiç kimsenin öngörmedii eylerin olduunu dile getiren Yavuz, hayali bile mümkün olmayan çalmalarn gerçekletiini aktard.

KARDELMZ PEKTRMELYZ

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Usta da Diyarbakrn medeniyetler ehri, birlik, beraberlik ve kardeliin bakenti olduunu söyledi.

Diyarbakrdaki tekilatlarda görev yapan ve rahmete kavuan bütün yetkililere, partililere Allahtan rahmet dileyen Usta, partide görev yürüten il bakanna teekkür ettiklerini, yeni seçilecek il bakanna da baar dilediini belirtti.

Usta, Diyarbakr annelerinin yapt oturma eyleminin önemine iaret ederek, Annelerle terörün sonuna damga vurulacak bir hareket balad. ifadesini kulland. Konumalarn ardndan kongrede tek listeyle yaplan seçimde AK Parti Diyarbakr l Bakanlna Mehmet erif Aydn seçildi.

Ana Sayfaya Git