Mgk; Referandum Gayrimeşrudur!

MGK: IKBY'nin düzenleyeceği referandumun gayrimeşru niteliği bir kez daha belirtilmiştir

Haberler 23.09.2017 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MGK sonrasnda yaplan yazl açklamada, IKBYNN 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceini açklad referandumun gayrimeru nitelii ve kabul edilemezlii bir kez daha belirtilmitir. Tüm ikazlarmza ramen bu referandumun yaplmas halinde Türkiye, ikili ve uluslararas anlamalardan doan haklarn mahfuz tutar denildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda ve Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekletirilen Milli Güvenlik Kurulu toplants 3 saat 10 dakika sürdü. MGK sonras Bakanlar Kurulu topland

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrasnda yaplan yazl açklamada u ifadelere yer verildi: ç ve d güvenlik meseleleri tüm boyutlaryla ele alnm, bata FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEA olmak üzere, ülkemizin mill güvenliini tehdit eden tüm terör örgütlerine yönelik olarak kurulumuzca daha önce tavsiye edilen tedbirler gözden geçirilmi ve mücadelenin kararllkla sürdürülecei ifade edilmitir.

IKBYNN DÜZENLEYECE REFERANDUMUN GAYRMERU NTEL BR KEZ DAHA BELRTLMTR

IKBYnin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceini açklad referandumun gayrimeru nitelii ve kabul edilemezlii bir kez daha belirtilmitir.

TÜRKYENN MLL GÜVENLN DORUDAN TEHDT EDEN BU ADIM

Türkiyenin milli güvenliini dorudan tehdit eden bu admn, Irakn siyasi birlii ve toprak bütünlüü ile birlikte, bölgenin bar, güvenlik ve istikrar için de tehdit oluturan vahim bir yanl olduu kuvvetle vurgulanmtr.

IKBY YÖNETM, VAKT VARKEN REFERANDUM KARARINDAN VAZGEçMEYE DAVET EDLMTR

IKBY yönetimi, vakit varken referandum kararndan vazgeçmeye davet edilmitir. Bu takdirde, Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasndaki meselelerin görümeler yoluyla ve anayasal temelde çözüme kavuturulmas için Türkiyenin elinden gelen katky yapmaya hazr olduu kaydedilmitir. Kuzeyiyle birlikte tüm Irak Araplar, Kürtler, Türkmenler, Ezidiler, Keldaniler, Süryaniler ve dier toplumsal gruplardan oluan çoulcu yapsnn, ancak ülkenin toprak bütünlüü temelinde korunabilecei belirtilmitir.

TÜRKYENN YANISIRA, BRLEM MLLETLER GÜVENLK KONSEYNN DE KABUL ETMED BU YANLITA ISRAR EDLMES

Türkiyenin yansra, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi, uluslararas toplum ve Irak merkezi hükümetinin de kabul etmedii bu yanlta srar edilmesi halinde, Kuzey Irakla birlikte bölgemizin tamamna zarar verecek vahim sonuçlarn ortaya çkmasnn kaçnlmaz olduu ifade edilmitir.

TÜRKYE, KL VE ULUSLARARASI ANLAMALARDAN DOAN HAKLARINI MAHFUZ TUTAR

Tüm ikazlarmza ramen bu referandumun yaplmas halinde Türkiye, ikili ve uluslararas anlamalardan doan haklarn mahfuz tutar.

kamuoyunun bilgisine saygyla sunulur.

Ana Sayfaya Git