MHP Lideri Bahçeli'den 'koronavirüs' mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Elbette aklın, bilimin ve duanın gücüyle virüs salgınına direniyor, engel olmaya, önünü kesmeye çabalıyoruz. Kaldı ki mücadeleyi mutlaka kazanacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte tavsiyelere uymak, telaşa kapılmamak, birbirimize güvenip inanmak yegâne çare ve çözümdür.

Haberler 28.03.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, koronavirüsle mücadeleye ilikin olarak, Sosyal izolasyonla evde kalarak, birbirimize dayanarak, yardmlama kanallarn aktifletirerek, karamsarl kovarak virüs karanln bertaraf edeceiz. ifadesini kulland.

Bahçeli, twitter hesabndan yapt paylamda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ilgili mücadeleye ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Beeriyetin olaanüstü bir sürecin bütün yönlerini ar bir ekilde yaadn belirten Bahçeli, unlar kaydetti:

Ölümcül bir virüs insanla adeta sava açm durumdadr. Ülkeler, milletler, medeniyetler diken üstünde, bçak srtnda, tahammül snrndadr. Kovid-19 musibetiyle mücadele de üst noktadadr. Dünya genelinde Kovid-19dan hastalanan says 537 bin 736, vefat eden says 24 bin 136, youn bakmda tedavi gören says da 19 bin 733dir. Özellikle talyada ölüm says 8 bin 215e sçramtr. Ülkemizde u ana kadar hastalanan kii says 3 bin 629 düzeyindedir. Kovid-19dan dolay hayatn kaybeden vatandalarmzn says 75dir.

Açklamasnda Virüse kar muazzam ve muhteval bir direni devaml tahkim edilmekte, tedbirler azimle ve azami ekilde alnmaktadr. Salgnn önüne geçmek maksadyla makul ve mantkl her yola bavurulmaktadr. ifadelerine yer veren Bahçeli, akln, bilimin ve duann gücüyle virüs salgnna direnildiine ve önünün kesilmeye çabalandna dikkati çekti.

- Mutlaka kazanacamza inanyoruz

Koronavirüse kar mücadelenin mutlaka kazanlacana yönelik inancn vurgulayan Bahçeli, öyle devam etti:

Bu süreçte tavsiyelere uymak, telaa kaplmamak, birbirimize güvenip inanmak yegane çare ve çözümdür. Bilim Kurulumuzun 26 muhterem üyesi bulunmaktadr. Hepsi de birbirinden deerli bu bilim insanlarnn fedakarca çalmalar ümitlerimizi diri tutmaktadr. Ancak bu bilim insanlarnn her birisi farkl farkl televizyon kanallarna çkp sürekli ayn eyleri tekrarlamaktadr.

Bu süreçte ellerin nasl ykanacandan dier temizlik ve hijyen artlarna nasl uyulup riayet edileceinin Bilim Kurulunun üyeleri tarafndan srarla ve inatla anlatldn hatrlatan Bahçeli, Herhalde söylenenleri anlamayan, ellerin nasl ykanacan bilmeyen kalmamtr. Bunlar oluyorken deerli bilim insanlarmzn kimisi umut vermekte, kimisi ufuk çizmekte, kimisi korku salmakta, kimisi de zevahiri kurtarmaktadr. ifadesini kulland.

Bahçeli, açklamasnda Cumhurbakanl Hükümet sisteminin devreye girmesinin 628inci gününün geride brakldna dikkati çekerek, bu süre zarfnda AK Partinin sözcüsü Ömer çelik ve Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kalnn kamuoyunu isabetle bilgilendirdiini kaydetti.

- Bilim Kurulu Sözcü tayin etmeli çars

Salk Bakan Fahrettin Kocann da her gün effaf ve samimi bir üslupla koronavirüsle ilgili gelimeleri açklayp milletle en doru bilgileri paylatn belirten Bahçeli, unlar ifade etti:

Bu gerçek ortadayken, televizyon ekranlarndan maksad aan, farkl yerlere çekilen, kargaa yaratan beyanatlara ne gerek vardr? Aziz milletimiz Bilim Kurulunun deerli üyelerinin hangi birisine kulak versin? Hangisine itibar etsin? Hangisini dikkate alsn? Karmzda bir karmaa vardr. Bu çerçevede ihtiyaç varsa Bilim Kurulundan bir sözcü tayin edilerek beyanat enflasyonun önüne geçilebilecektir. Tp eitimi almam, virüs nedir bilmeyen sabitlemi sabit yorumcular ekranlarda bilirkiilik taslamaktadr.

- Uzmanlara eletiri

Televizyonda yorum yapan uzmanlar eletiren Bahçeli, Deprem olur bunlar çkar, sel olur bunlar konuur, salgn olur bunlar dile gelir. Bktk bunlarn hezeyan ve cehaletlerinden! Susulacak yerde konumak ahmaklktr. deerlendirmesini yapt.

Bahçeli, koronavirüsle mücadele derinlikli, doyurucu ve tesirli bilgilendirmenin gerekirse anbean yaplmas gerektiinin altn çizerek, öyle devam etti:

Herkes konuursa, önüne gelen müktesebatna göre yorum yaparsa vatandalarmzn kafas allak bullak olacak, belirsizlik korkular ve kayglar trmandracaktr. Ya etkin bir a bulunacak, ya insanlar virüse kar baklk kazanacak, ya da virüs tpk SARS hastal gibi zamanla mutasyona urayp bulama özelliini kaybedecektir. Bir dördüncü yol imdilik yoktur. Doru mücadele, doru tedavi, doru süreç yönetimiyle mümkündür. Kovid-19 hastalndan hayatlarn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, tedavi gören vatandalarmza ifalar diliyorum.

Hükümetin çalmalarn ve ald tedbirleri sonuna kadar desteklediini vurgulayan Bahçeli, Türk milleti bu badireyi atlatacak, bu belay inallah def edecektir. Sosyal izolasyonla, evde kalarak, birbirimize dayanarak, yardmlama kanallarn aktifletirerek, karamsarl kovarak virüs karanln bertaraf edeceiz. Zaman geldiinde hayat normalleecek, birbirimizle kucaklaacaz. Dayan milletim, geceyi gördük, günei de göreceiz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git