MHP'den il başkanlıklarına 'Malazgirt Zaferi' genelgesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 26 Ağustos'ta düzenlenecek Malazgirt Zaferi kutlamaları dolayısıyla il başkanlıklarına genelge gönderdi.

Haberler 24.08.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn, 26 Austosta düzenlenecek Malazgirt Zaferi kutlamalar dolaysyla il bakanlklarna gönderdii genelgede, Türklerin Anadoluyu ebedi yurt edinmesine vesile olan Malazgirt Zaferinin, her yl olduu gibi bu yl da görkemli törenlerle kutlanacan belirtti.

Malazgirt Zaferinin 948inci yl dönümü dolaysyla 26 Austosta Cumhurbakanl tarafndan yaplacak resmi kutlamalara, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin de katlacan kaydeden Yalçn, Malazgirt Zaferini kutlama ve anma törenlerine öteden beri rabet eden camiamz, parti mensuplar ve tekilatlarmzn, Sayn Genel Bakanmzn bu defaki itiraki dolaysyla daha büyük bir kalabalkla tören alannda yer alacaklar düünülmektedir. Zafer kutlamalarnn, Malazgirt ruhunun bütün mehabetiyle yaatlmas ve milletimizin varlk bilincinin gelecek kuaklara tanmas açsndan üstün bir ilevi vardr. deerlendirmesinde bulundu.

Yalçn, 26 Austosta Mu Malazgirtte düzenlenecek Anadolunun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programnda yer alacak MHP tekilatlarnn her kademesinin zaferin tad ortak anlam ve deeri yanstan davranlar içinde olmasnn önemini vurgulad.

Milli ruhun beklentileri sadakatle ifa ve ifade edilecektir

Malazgirtte düzenlenecek programn partiler üstü bir anlay ve fedakarln tezahürü olduuna iaret eden Yalçn, unlar kaydetti:

Milletimizin bütün fertlerinin heyecan ve coku içinde katlaca, devletin her kademesinin temsil edilecei zafer kutlamalar srasnda parti bayrak, amblem ve flamalar bulundurulmayacak, sadece Türk bayra tanacaktr. Kutlamalar srasnda Malazgirt Zaferinin izhar ettii kucaklayc atmosfere yarar bir biçimde, disiplin içinde hareket edilecek, Milliyetçi Hareket Partisini ve Ülkücü Hareketi yanstan sloganlar atlmayacaktr.

Siyasi ayrm gözetmeksizin her kardeimizle, arkadamzla, vatandamzla tam bir gönül seferberlii içinde kalnacak, kucaklama salanacak, kardelik ve milli ruhun beklentileri sadakatle ifa ve ifade edilecektir. Kutlama etkinliklerine itirak için hazrlanan tekilatlarmz, katlmclar imdiden bu hususta bilgilendirecek ve hazrlklar titizlikle yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git