MHP'nin listesine 79 kadın aday girdi

MHP'nin milletvekili aday listesinde, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu ve Kadın Kolları Başkanı Nevin Taşlıçay'ın da aralarında bulunduğu 79 kadın yer aldı.

Haberler 20.05.2018 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPnin milletvekili aday listesinde, Genel Bakan Yardmcs Deniz Depboylu ve Kadn Kollar Bakan Nevin Talçayn da aralarnda bulunduu 79 kadn yer ald.

24 Haziranda yaplacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için MHPnin milletvekili aday listesi, dün Genel Bakan Yardmclar Semih Yalçn ve Feti Yldz tarafndan Yüksek Seçim Kuruluna sunuldu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde 40, 1 Kasm 2015 seçimlerinde 76 kadn aday gösteren MHP, önceki seçimlere göre kadn milletvekili aday saysn artrd. MHPde, bu seçim için listeye giren 79 kadn aday arasnda Aydn Milletvekili ve MHP Aile, Kadn ve Engellilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Deniz Depboylu ile Kadn Kollar Genel Bakan Nevin Talçay da yer ald.

Ev kadnlarna da yer verilen listede öretmenden ve avukata kadar çok sayda meslekten kadn bulunuyor.

HAMDONUN YEEN ADAY

MHPnin aday listesinde öne çkan isimlerden biri de Malatyann 1978 tarihinde bombal saldr sonucu öldürülen eski Belediye Bakan Hamit Fendolunun yeeni. Hamido lakabyla tannan Fendolunun yeeni Mehmet Celal Fendolu, Malatyada birinci sradan aday gösterildi.

Hamit Fendolu, Bamsz Belediye Bakan seçildikten sonra Ankaradan kendi adna gönderilen bombal paketin evinde patlamas sonucu gelini ve 2 torunu ile hayatn kaybetmiti.

ÜLKÜ OCAKLARI BAKANI KILAVUZ DA ADAY

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimlerinde gençlere ve tekilata listelerde geni yer verdi.

Ülkü Ocaklar Genel Bakan Olcay Klavuz da aday gösterilen isimlerden oldu. Klavuz, ksa süre önce Afrin harekatnn ilk ehidi Piyade Astsubay Üstçavu Musa Özalkann vasiyetini yerine getirmek üzere, Telafere giderek Bahçelinin talimatyla Telafer ehit Musa Özalkan Anaokulu için ilk kazmay vurmu ve bir süre bölgede kalmt.

Uzun yllardr Bahçeli ile birlikte olan i adam Eyyup Yldz Ankaradan aday gösterildi. Bahçeli ayrca partinin avukat Yücel Bulutu Tokat birinci sradan, uzun zamandr danmanln yapan smail Özdemiri de Kayseri birinci sradan aday gösterdi.

EN GENç ADAY KAYSERDEN

MHPnin en genç aday ise Kayseriden listeye giren lise son snf örencisi Veli Ouzhan Öztürk oldu.

Terör örgütleriyle mücadeleye ilikin açklamalaryla dikkat çeken Güvenlik ve Strateji Uzman Abdullah Aar da MHPnin Ankara aday oldu. 1967de Ankarada doan Aar, 1989 ylnda Kara Harp Okulundan mezun oldu ve Özel Kuvvetlerde tim komutan olarak görev yapt.

KURMAYLARI LSTE BAI

Bahçeli, yakn kurmaylarna büyükehirlerin ilk sralarn emanet etti. Tekilatlardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn stanbulda birinci sray alrken, onu Genel Bakan Yardmcs zzet Ulvi Yönter izledi. Ayrca Genel Bakan Yardmclar Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, smet Büyükataman, Celal Adan da stanbul, Ankara ve Bursada listenin ilk srasnda yer ald.

ADANADA VARLI, KOCAELDE SANCAKLI

Adanada bir önceki seçime göre milletvekili aday listesinin tamamna yakn deiti. Sadece Muharrem Varl yerini koruyarak birinci sradan aday gösterildi. Eski milli futbolcu Saffet Sancakl da Kocaelindeki yerini korudu ve ilk sradan aday gösterildi. Halen Ankara Milletvekili olarak görev yapan TBMM dare Amiri Erkan Haberal yine Ankaradan aday gösterildi.MH

Ana Sayfaya Git