MHP’ye kilit

MHP Diyarbakır il teşkilatı feshedilerek, il başkanlığı kapatıldı.

Haberler 17.06.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son dönemlerde rüvetle ie almlarla ilgili gündeme gelen MHP Diyarbakr l Tekilat feshi edilirken, Genel Merkezin kararyla l Bakanl kapsna da kilit verildi.

L TEKLATI FESHEDLD

Parti binasna kilit ve tekilatn feshini MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn kendi resmi sosyal medya hesabndan paylat. Yalçn, partinin Diyarbakr il tekilatnn feshedildiini açklad. Yalçn, Twitter hesab üzerinden konuya dair, MHP Diyarbakr il tekilatmz görülen lüzum üzerine parti tüzüümüzün ilgili maddelerinin tand yetkiye istinaden feshedilmi, il bakanlmz kapatlmtr paylam yapt.

RÜVET DDALARI VAR

Feshedilen tekilat, bir süre önce rüvet iddialaryla gündeme gelmiti. Baz partili yöneticilerin, kentte para karlnda baz kiileri kamu kurumlarna yerletirilmesine araclk ettiine dair ses kaytlar sosyal medyada paylalmt.

YENDEN BR YAPILANMA

Kesin olmamakla birlikte, MHP kaynaklar ksa süre içinde il tekilatna yeni görevlendirmeler yaplmas için çalmalar balatlacan bildirdi..

ARZAKçI KAPATMAYI YORUMLADI

Uzun yllar MHP Diyarbakr l Bakanl görevinde bulunan ve daha sonra HDPye geçtii basna yansyan Abdullah Arzakç, MHPnin Diyarbakr l Tekilatnn kapsna kilik vurulmasn deerlendirirken, öyle dedi;

Tekilatta bulunduumuz sürede, hiç bir ekilde parti ilkelerine uymayan mevzularn içerisine girmedik, girilmesine de izin vermedik. Hep sahadaydk. Milletle, devleti bölge insannn kaynatran bir düünceyle siyaset yaptk. Parti gözetmeksizin. Diyarbakrda görev yapan siyasiler Diyarbakr iyi bilmeliler. Ben hem devletçiyim, hem de milliyetçiyim. MHP bizim dönemimizdeki gibi saha adam kadrolarn bulmas zor. Siyaset sahada yaplr, kurum odalarnda deil. Teklif gelirse kabul etmem, çünkü artk HDP saflarndaym, çünkü buradan Belediye Bakan aday aday oldum.

Üç BAKAN DET

Arzakç kendisinden sonra, üç Bakan deitiini söyledi. Srasyla Mehmet Seyyar Karakoç, sonrasnda Ahmet Demir son olarak göreve getirilen ve dün itibariyle görevden alnan Cihan Kayaalp görev yapt.

Ana Sayfaya Git