MHP’ye kilit

MHP Diyarbakır il teşkilatı feshedilerek, il başkanlığı kapatıldı.

MHP’ye kilit

Diyarbakır’da son dönemlerde rüşvetle işe alımlarla ilgili gündeme gelen MHP Diyarbakır İl Teşkilatı feshi edilirken, Genel Merkezin kararıyla İl Başkanlığı kapısına da kilit verildi.

İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

Parti binasına kilit ve teşkilatın feshini MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kendi resmi sosyal medya hesabından paylaştı. Yalçın, partinin Diyarbakır il teşkilatının feshedildiğini açıkladı. Yalçın, Twitter hesabı üzerinden konuya dair, "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır" paylaşımı yaptı.  

RÜŞVET İDDİALARI VAR

Feshedilen teşkilat, bir süre önce rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti. Bazı partili yöneticilerin, kentte para karşılığında bazı kişileri kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğine dair ses kayıtları sosyal medyada paylaşılmıştı.

YENİDEN BİR YAPILANMA

Kesin olmamakla birlikte, MHP kaynakları kısa süre içinde il teşkilatına yeni görevlendirmeler yapılması için çalışmalar başlatılacağını bildirdi..

ARZAKÇI KAPATMAYI YORUMLADI

Uzun yıllar MHP Diyarbakır İl Başkanlığı görevinde bulunan ve daha sonra HDP’ye geçtiği basına yansıyan Abdullah Arzakçı, MHP’nin Diyarbakır İl Teşkilatının kapısına kilik vurulmasını değerlendirirken, şöyle dedi;

“Teşkilatta bulunduğumuz sürede, hiç bir şekilde parti ilkelerine uymayan mevzuların içerisine girmedik, girilmesine de izin vermedik. Hep sahadaydık. Milletle, devleti bölge insanının kaynaştıran bir düşünceyle siyaset yaptık. Parti gözetmeksizin. Diyarbakır’da görev yapan siyasiler Diyarbakır’ı iyi bilmeliler. Ben hem devletçiyim, hem de milliyetçiyim. MHP bizim dönemimizdeki gibi saha adamı kadrolarını bulması zor. Siyaset sahada yapılır, kurum odalarında değil. Teklif gelirse kabul etmem, çünkü artık HDP saflarındayım, çünkü buradan Belediye Başkan aday adayı oldum.”

ÜÇ BAŞKAN DEĞİŞTİ

Arzakçı kendisinden sonra, üç Başkan değiştiğini söyledi. Sırasıyla Mehmet Seyyar Karakoç, sonrasında Ahmet Demir son olarak göreve getirilen ve dün itibariyle görevden alınan Cihan Kayaalp görev yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz