Milletvekili Esayan öldü

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Markar Esayan, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ölüm haberini Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya üzerinden duyurdu.

Haberler 17.10.2020 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun bir süredir kanser tedavisi gören AK Parti stanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Markar Esayan, yaamn yitirdi.

Tedavi gördüü hastanede hayatn kaybeden Esayann yaamn yitirdiini Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln Twitter hesabndan yapt paylamla öyle duyurdu. Kaln mesajnda öyle dedi;

Sevgili Markar Esayan kaybettik. Bamz saolsun. Bu ülkenin yetitirdii güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yaknlarna sabrlar diliyorum.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bir süredir tedavi gören Esayan daha önce evinde ziyaret etmiti. Ayn zamanda yazar olan Esayann 2005-2015 yllarnda 5 kitab yaymlanmt.

ESAYAN çN BASALII DLEDLER

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Esayan için basal mesaj yaymlad. Erdoann Twitter hesabndan paylat mesajda, u ifadeler yer ald: AK Parti MKYK üyemiz, stanbul Milletvekilimiz, sevgili kardeim Markar Esayann vefatn büyük bir üzüntüyle örendim. Müteveffa Markar kardeimizin ailesine, sevenlerine basal diliyorum. Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yapt katklar hiçbir zaman unutmayacaz. Paylamda, Markar Esayann fotorafna da yer verildi.

çileri Bakan Süleyman Soylu: Kardeimizi kaybettik. Takdir-i ilahi... Bamz sa olsun Markar Esayan Aydn, dost, insan, inanm bir karde... Duamz seninle, bu topraklarn asil çocuu

letiim Bakan Fahrettin Altun: Bu ülkenin evlad, adam gibi adam, güçlü bir entelektüel ve vizyoner bir siyasetçi idi Markar Esayan. Sohbetini, gayretini, samimiyetini ve dostluunu özleyeceim. Ailesine, sevenlerine ve milletimize basal diliyorum. Geçen yl iyi yaamaya, iyi ölmeye bakalm demiti...

Adalet Bakan Abdulhamit Gül: stanbul Milletvekilimiz Markar Esayan, yakaland rahatszlktan dolay vefat etti. Deerli bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü tayorum. Ailesine ve yaknlarna sabrlar diliyorum. Bamz sa olsun.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal: MKYK üyemiz, stanbul Milletvekilimiz, Tantm ve Medya Bk. Yard. deerli dostum, güzel insan sevgili Markar Eseyan aramzdan ayrld, acmz büyük. Ailesi ve sevenlerinin derin acsn paylayor, basal diliyorum. lkeli ve dürüst insan rahat uyu. Dualarmz seninle.

Ana Sayfaya Git