Milli Görüşçüler bir araya geldi

Diyarbakır’da Milli Görüş Davasına gönül veren eski ve yeni kuşak müdavimler, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği öncülüğünde yemekte bir araya geldi.

Haberler 20.09.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Ongözlü Köprüdeki sosyal tesislerindeki gecede Milli Görü Davasnn Diyarbakrdaki öncü ve duayen efsane isimlerinden Hac Bedri Baran, Hac Ahmet Erdoan ve Mehmet Alptekinin yan sra 28 ubat sürecinde hukuksuz bir ekilde kapatlan Milli Gençlik Vakfnn (MGV) o dönemki yöneticilerinden olan skan Ergin, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Recai Akaln, Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Ylmaz Cebe yer alrken, Dicle Üniversitesindeki örencilik yllarnda MGV gönüllüsü olan ve imdilerde kamu kurum ve kurulularnda yönetici olan Mardin Müftüsü Ali Haydar çelik, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bakan Doç. Dr. Oktay Bozan ve çok sayda milli görü davasna gönül veren kii katld.

Dicle MGV Mezunlar Buluuyor sloganyla düzenlenen gece, Alipnar Camii mam Muhammed Arkann Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Cihannüma Dayanma ve birlii Dernei Diyarbakr ube Bakan Nurettin Mentein açl konumasnn ardndan sonra söz alan AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, 1989 ylnda Diyarbakrda kurulan MGVnin bir neslin yetimesindeki rolüne vurgu yapt.

ELHAMDÜLLLAH BR çALIMANIN DEVAMINI HEP BRLKTE GETRDK

MGVnin 28 ubat post-modern darbesi sonras süreçte haksz ve hukuksuz bir ekilde kapatlmasna kadarki zaman diliminde önemli iler baardna dikkati çeken Parlak, Uzun yllar oldu. çok güzel günlerdi. Burada bulunanlarla herhalde beraber koturmadmz, ayn sofrada oturmadmz, çalmalara katlmadmz hiçbir arkadamz yok. Bütün arkadalarmn geçmi dönemde çok ciddi katklar oldu. Karnca kararnca bir mücadelenin içerisine girmitik. Dönüp geçmie baktmzda hakikaten çok iler baardk. Lakin zaman içerisinde de biraz da savrulduk galiba. Cihannümaya bu gece bizi bir araya getirdii için çok teekkür ediyorum. Hepimizin MGV ile ve geçmile ilgili çok güzel hatrlar var. çoumuz gezi hatrlarn bile anlatsa aylar sürer. Burada Hac Bedri Abimiz, Hac Ahmet Erdoan Abimiz ve Mehmet Alptekin Abimiz var. Burada olmayan aabeylerimiz var. Hepsinin çok ciddi ekilde üzerimizde emekleri oldu. 1989 ylnda MGVye ilk olarak geldik. skan Ergin Hocamzn ube bakan olduu ve benimde yönetimde görev aldm dönemde, 28 ubat sürecinde MGVnin haksz ekilde katlmasna kadar uzun yllar çalmalarmz oldu. Zaman zaman güldük, elendik. Kavga ettik, üzüldük, oklar yaadk ama Elhamdülillah bir çalmann devamn hep birlikte getirdik dedi.

Daha sonra konuan Milli Görü Davasnn Diyarbakrdaki öncülerinden Hac Bedri Baran da, Müslümanlarn birlik ve beraberliinin gerekliliini anlatt.

Baran, konumasn öyle sürdürdü:

ERBAKAN HOCAMIZA ALLAH GAN GAN RAHMET EYLESN

Bizi bu duruma getiren, bu eitim veren, bu edep ve terbiyeyi alayan, bu azmi veren, Erbakan Hocamza Allah gani gani rahmet eylesin. Hepinize ayr ayr teekkür ederim. Allah cümlenizden raz olsun. Ben 80 yandaym. Ben yaça sizden büyüüm ama ilmen hepiniz benden daha büyüksünüz. Burada bulunanlar Allahn zat ve sfatlarna inanyor, Allah Azze ve Celleyi Rab olarak kabul ediyor ki kabul ediyoruz. nanarak, Allahn emirlerini tatbik edersek, biz Diyarbakrmz mutlak manada, slam edebi, terbiyesi, marifetiyle yetitirmeye kafiyiz.

MGV Diyarbakr eski ube Bakan skan Erginde selamla konumasnda vakf çalmalarnda görev alan tüm herkese teekkür etti.

Açl konumalarnn ardndan baz katlmclarca eski günleri yad eden konumalar yapld.

Ana Sayfaya Git