Milli Görüşçüler bir araya geldi

Diyarbakır’da Milli Görüş Davasına gönül veren eski ve yeni kuşak müdavimler, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği öncülüğünde yemekte bir araya geldi.

Milli Görüşçüler bir araya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Ongözlü Köprüdeki sosyal tesislerindeki gecede Milli Görüş Davasının Diyarbakır’daki öncü ve duayen efsane isimlerinden Hacı Bedri Baran, Hacı Ahmet Erdoğan ve Mehmet Alptekin’in yanı sıra 28 Şubat sürecinde hukuksuz bir şekilde kapatılan Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) o dönemki yöneticilerinden olan İskan Ergin, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Recai Akalın, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Cebe yer alırken, Dicle Üniversitesindeki öğrencilik yıllarında MGV gönüllüsü olan ve şimdilerde kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olan Mardin Müftüsü Ali Haydar Çelik, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oktay Bozan ve çok sayıda milli görüş davasına gönül veren kişi katıldı.

“Dicle MGV Mezunları Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen gece, Alipınar Camii İmamı Muhammed Arıkan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nurettin Menteş’in açılış konuşmasının ardından sonra söz alan AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, 1989 yılında Diyarbakır’da kurulan MGV’nin bir neslin yetişmesindeki rolüne vurgu yaptı.

“ELHAMDÜLİLLAH BİR ÇALIŞMANIN DEVAMINI HEP BİRLİKTE GETİRDİK”

MGV’nin 28 Şubat post-modern darbesi sonrası süreçte haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatılmasına kadarki zaman diliminde önemli işler başardığına dikkati çeken Parlak, “Uzun yıllar oldu. Çok güzel günlerdi. Burada bulunanlarla herhalde beraber koşturmadığımız, aynı sofrada oturmadığımız, çalışmalara katılmadığımız hiçbir arkadaşımız yok. Bütün arkadaşlarımın geçmiş dönemde çok ciddi katkıları oldu. Karınca kararınca bir mücadelenin içerisine girmiştik. Dönüp geçmişe baktığımızda hakikaten çok işler başardık. Lakin zaman içerisinde de biraz da savrulduk galiba. Cihannüma’ya bu gece bizi bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Hepimizin MGV ile ve geçmişle ilgili çok güzel hatırları var. Çoğumuz gezi hatırlarını bile anlatsa aylar sürer. Burada Hacı Bedri Abimiz, Hacı Ahmet Erdoğan Abimiz ve Mehmet Alptekin Abimiz var. Burada olmayan ağabeylerimiz var. Hepsinin çok ciddi şekilde üzerimizde emekleri oldu. 1989 yılında MGV’ye ilk olarak geldik. İskan Ergin Hocamızın şube başkanı olduğu ve benimde yönetimde görev aldığım dönemde, 28 Şubat sürecinde MGV’nin haksız şekilde katılmasına kadar uzun yıllar çalışmalarımız oldu. Zaman zaman güldük, eğlendik. Kavga ettik, üzüldük, şoklar yaşadık ama Elhamdülillah bir çalışmanın devamını hep birlikte getirdik” dedi.

Daha sonra konuşan Milli Görüş Davasının Diyarbakır’daki öncülerinden Hacı Bedri Baran da, Müslümanların birlik ve beraberliğinin gerekliliğini anlattı.

Baran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ERBAKAN HOCAMIZA ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN”

“Bizi bu duruma getiren, bu eğitim veren,  bu edep ve terbiyeyi aşılayan, bu azmi veren, Erbakan Hocamıza Allah gani gani rahmet eylesin. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah cümlenizden razı olsun. Ben 80 yaşındayım. Ben yaşça sizden büyüğüm ama ilmen hepiniz benden daha büyüksünüz. Burada bulunanlar Allah’ın zat ve sıfatlarına inanıyor, Allah Azze ve Celleyi Rab olarak kabul ediyor ki kabul ediyoruz. İnanarak, Allah’ın emirlerini tatbik edersek, biz Diyarbakır’ımızı mutlak manada, İslam edebi, terbiyesi, marifetiyle yetiştirmeye kafiyiz.”

MGV Diyarbakır eski Şube Başkanı İskan Ergin’de selamla konuşmasında vakıf çalışmalarında görev alan tüm herkese teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından bazı katılımcılarca eski günleri yad eden konuşmalar yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz