Muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na 'koltuk sevdası' yanıtı

Kılıçdaroğlu, 'Koltuk sevdalılarının bu partide işi yok' dedi, parti içi muhaliflerden yeniden olağanüstü kurultay çağrısı geldi.

Haberler 27.06.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seçim sonras dün ilk kez kamuoyunun karna geçen CHP lideri Kemal Klçdarolu hem parti içi muhalefete hem de cumhurbakan aday Muharrem nce için AKPden gelen CHPnin doal lideri yorumlarna yant verdi. Klçdarolu, Koltuk sevdas olanlarn bu partide ii yoktur dedi.

Klçdarolunun bu sözleri seçim gecesinden bu yana olaanüstü kurultay çars yapan muhaliflerin tepkisine neden oldu. Partisini eletiren isimlerden CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, Art Gerçeke yapt deerlendirmede, Bu sözlerin hedefi Muharrem nce ise doru olmamtr dedi. Klçdarolunun 9 seçim kaybettiini hatrlatan Aksünger öyle konutu:

HALK NCEYE TEVAZU GÖSTERD

Bunu söylediin zaman, bu partinin o koltuklarnda oturan arkadalara bakmak lazm. 2002den beri milletvekillii yapan ve ortalklarda görünmeyen insanlar devaml olarak seçen bir genel bakan bunu söylüyor. Dokuz seçimi kaybeden bir genel bakan bunu söylüyor ve liyakat ortaya koyamayan bir genel bakan bunu söylüyor. Bence bu çok ar bir ithamdr. Aday olmayan birçok arkadamz cumhurbakanl sürecine ve ncenin kazanacana inanmtr. Koltuk sevdas konusu Sayn Klçdarolunun en son söyleyecei ey olmas gerekir. Eer nceye ithafen söylediyse de halk ona ciddi bir tevazu göstermitir. Partinin 8 puan üzerinde bir oy almtr Sayn nce. Bu nedenle bu sözlerin hedefi Muharrem Bey ise çok doru olmamtr.

Seçim sonras kurultay çars yapan dier bir isim de Ankara eski Milletvekili Necati Ylmaz oldu. Klçdarolunun bu sözleri partinin bana geldii ilk günden beri söylediini belirten Ylmaz, parti organlarnn koltuk sevdasna tutulanlarn kimler olduuna karar vermesi gerektiini söyledi.

YAPACAI TEK EY PARTY KURULTAYA GÖTÜRMEK

Ylmaz unlar dile getirdi: Kimdir parti içi demokrasiyi yok edenler, kimdir koltuklarndan kalkmamak için partiyi antidemokratik bir yapya sürükleyenler, kimdir sürekli milletvekili olmak için Türkiyenin iddialarn bir kenara brakp kendi iddialarnn peinde koanlar, kimdir oy kayb yaayan bir partiyi baarl gösteren ve baar çtasn aaya tayanlar? Bunun kararn verecek olan tek bir kii deildir. Bu karar verecek olan bu olaanüstü süreçte toplanmas gereken kurultaydr. Sayn Klçdarolunun bunlar yüksek perdeden söylemek yerine yapacaca tek görev vard bu partiyi kurultaya götürmek ve çkacak sonucun gereini yapmaktr.

Ylmaz, Klçdarolunun kurultay sorularn yantsz brakmasn da Yalnzca duymazlktan deil, görmezden de geliyor diyerek eletirdi. Genel Bakann oy kaybn da görmezden geldiini belirten Ylmaz, Yeni kurulan bir partinin oy orann 0dan 10 a çkarmasn, dier partilerin oylarn arttrm olmasn sadece duymazlktan deil görmezlikten de geliyor Sayn Klçdarolu dedi.

Ana Sayfaya Git