O işte müfettiş!

O işte müfettiş!

Haberler 09.02.2012 - 10:11 Son Güncelleme : 09.02.2012 - 10:11

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneşi ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya, Ağustos ayında Beşiktaştaki İstanbul Adliyesine görevlendirildi.

BAKANLIK MÜFETTİŞİYDİ

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, daha önce Adalet Bakanlığında müfettiş olarak görev yapıyordu. HSYKnın 6 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı kararname ile Sadrettin Sarıkaya önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığına atandı. Sarıkaya, Ağustos ayında özel yetki verilerek Beşiktaştaki İstanbul Adliyesinde göreve başladı. Sarıkaya, Adalet Müfettişliğinden önce çumra, ondan önce de Oğuzeli Hakimliğinde görev yapıyordu. Sadrettin Sarıkaya, özel yetkili savcılıkta son olarak KCK soruşturmasında görevliydi

ESKİ ERGENEKON SAVCISI ÖZÜN ODASINI KULLANIYOR

Sarıkaya, savcı Bilal Bayraktar ile birlikte eski BDP milletvekili Fatma Kurtulanın tutuklandığı soruşturmayı yürütüyor. Savcı Sarıkaya, Beşiktaştaki İstanbul Adliyesinde eski Ergenekon savcısı Zekeriya Özün ve şu anki Ergenekon savcısı Cihan Kansızın kullandığı 407 numaralı odayı kullanıyor.

Ana Sayfaya Git