'O konserde terör propagandası yapılıyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Grup Yorum'un, bu ülkenin hakimini, savcısını katletmiş insanları öven bir grup olduğunu ifade ederek, "O konserde terör propagandası yapılıyor. Siz şunu istiyorsunuz: Devlet, mücadele ettiği bir fikriyat için söz verecek, çıkacak ve orada bu ülkenin savcısını, hakimini öldüren insanları alkışlatacak. Bu mudur sizin önerdiğiniz?" dedi.

Haberler 08.04.2020 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, gündemd konumalarn ardndan grup bakanvekilleri söz ald.

Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan, bu gece Berat Kandilinin kutlanacana iaret ederek, Allah, bu salgn belasndan kurtulunmasna mübarek geceyi vesile etsin. Ülkemizi huzura erdirsin. ifadesini kulland.

Ankara ve stanbul bata olmak üzere, birçok büyükehir belediyesinin koronavirüsle mücadele sürecinde dar gelirlilerin ihtiyaçlarn karlamak amacyla balatt yardm kampanyalarnn, çileri Bakanlnca durdurulmasn knadklarn belirten Türkkan, bu kampanyann durdurularak neyin amaçlandnn anlalmadn söyledi.

Et ve Süt Kurumunun depolarnda etlerin bekletildii ve çürüdüüne dair söylemlerin olduunu ifade eden Türkkan, etlerin depolarda bekletilmek yerine, ihtiyaç sahiplerine datlmasn istedi.

Türkkan, Koronavirüs salgnyla mücadele ederken bu hastala yakalanan ve hayatn kaybeden tüm salk çalanlarnn ayrt edilmeksizin ehit ilan edilmesini savunuyoruz. Onlar da Mehmetçiimiz gibi bu zor zamanlarda hayatlarn tehlikeye atyorlar. dedi.

- Feti Yldzn salk durumu

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Bakan Yardmcs, stanbul Milletvekili Feti Yldzn salk durumuna ilikin bilgi verdi. Akçay, Yldzn, koronavirüs üphesiyle hastaneye kaldrldn, son yaplan testin negatif çktn, u an için endie edecek bir durumun olmadn bildirdi.

Akçay, MHPnin kurucu Genel Bakan Alparslan Türkein, 4 Nisanda, vefatnn 23. yl dönümünde anldn anmsatarak, Rahmetli babuumuzun hatras ayn tazelikle kalbimizdedir. Mücadelesi, ayn heyecanla devam etmekte, fikirleri dün olduu gibi bugün de geleceimize k tutmaktadr. Babu Türke, bizlere Türk milliyetçilii, ülkücülük ve MHP gibi büyük bir miras brakmtr. Alparslan Türke, ülkü sahibi bir fikir ve hareket adamdr. ifadesini kulland.

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, isabetli bir kararla TBMM Genel Kurulunda maske taklmas sorununun çözüldüünü belirtti. Mecliste bu özen ve dikkat gösterilirken, ayn özen ve hassasiyeti göstermeyenlerin bulunduunu dile getiren Oluç, Cezaevlerinde bir kouta çok sayda insan bir arada kalyor. Hiçbir ekilde böyle önlem imkanlar yok. Zorunlu olmamasna ramen üretimin sürdüü i yerlerinde çalan içiler, emekçiler ayn özeni ve dikkati gösterememektedirler. Bütün milletvekillerimiz maskeli durumdayken, yurttalarmzn da durumlarn bir kez daha düünmelerini, hissetmelerini istiyoruz. dedi.

-Helin Bölekin ölümü

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulunda görümelerine bugün balanacak infaz düzenlemesi teklifine ilikin, siyasi kategorizasyonlarla parti tutumuna göre deil, adalet duygusuna sahip olarak müzakerelerin yaplmasnn önemli olduunu vurgulad.

Özel, çileri Bakan Süleyman Soylunun, Grup Yorum üyesi Helin Bölekin ölümünden sonra, CHP tarafndan Baka ölümler olmasn, herkes gayret sarf etsin, gençleri topraa vermeyelim eklinde atlan bir tweete cevap olarak, Hastaneye kaldrld halde DHKP/Cnin talimatyla tedavisini engelleyerek, hastaneden çkartp ölüme yatran sizin milletvekillerinizdir dediini belirtti.

CHP stanbul Milletvekili Ali ekerin ziyarette bulunduunu ifade eden Özel, ekerin, bahekimin, doktorlarn yannda Böleke, CHP olarak ölüm orucunu doru bulmuyoruz. Bunu brakmanz tavsiye ediyoruz. Tam teekküllü bir üniversite hastanesine gitmenizi size teklif etmek, yaama tutunmanz için size ricada bulunmak için geldim dediini aktard.

Bölekin, Tek artm, koronavirüs salgn geçtikten sonra Grup Yorum konser versin, haksz gözalt ve tutukluluk yaplmasn. dediini anlatan Özel, Devlet, Korona geçince bir konser verirsiniz dese orada ölüm orucunu brakacak. Orada o söz verilmiyor, Helin hayatn kaybediyor. Bir konser sözü versek yaayacakt. Arkadamz Helini ikna etmeye çalt. Biz bu yalan knyoruz. diye konutu.

-Kimsenin ölüm orucuna yatmasn istemeyiz

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, vatandalarn Berat Kandilini kutlayarak, unlar söyledi:

Berat Kandili, slam camias açsndan çok mübarek bir gece. Bu gecede büyük srlar sakl. Ramazana giden bir yol. Üç aylar içerisindeki en önemli gecelerden bir tanesi. Bu gecelerde özellikle camilerde muazzam bir enlik olur. nsanlar akn akn camilere gider. Kadnlar daha çok olur camilerde. u anda camilerimize insanlarmz gidemeyecek ama ayn heyecan, ak, muhabbeti evlerinde, kendilerinden öte ülkemizdeki insanlar için dünya insanlar için dualarla geçirecekler. Berat gecesinin, her birimizin duasnn kabul olduu bir gece olmasn niyaz ediyorum.

Zengin, Grup Yorum gündeme gelince, grubun geçmi konserlerine baktn ve bir konser sözü verilse nasl olacan merak ettiini anlatt.

Konsere çkanlarn, Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kiraz katledenleri, alklarla atlarla ailelerini de çararak andn söyleyen Zengin, öyle devam etti:

O konserde siz görmüyorsunuz, terör propagandas yaplyor. zlemenizi tavsiye ederim. O arklar, oradaki tavr izlemenizi tavsiye ederim. Siz unu istiyorsunuz: Devlet, mücadele ettii bir fikriyat için söz verecek, çkacak ve orada bu ülkenin savcsn, hakimini öldüren insanlar alklatacak. Bu mudur sizin önerdiiniz? Dorusu ölüm orucu denilen itiraz yönetimi artk kalmad. Hiç kimsenin ölüm orucuna yatmasn zinhar istemeyiz. Neticede gelinen noktada buraya gelmek bir tercih meselesidir. Buradan yola çkarak Sayn Bakan ile ilgili eletirinizi yapabilirsiniz ama bir üslup sorunu olduunu da kabul etmelisiniz. Sayn Bakanmzn söyledii, Grup Yorumun kendi gerçeini ortaya koymaktr. Grup Yorum, sizin savunduunuz ey, bu ülkenin hakimini, savcsn katletmi insanlar öven bir gruptur.

Ana Sayfaya Git