Onlar dost değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik "suikast girişimi davası"na ilişkin, "15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleri ile ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi, dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi, dürüst değil. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak için adım attılar. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yolu her türlü adımı atacağız" dedi.

Haberler 06.10.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepede Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden baz kanaat önderlerini kabul ettii programda konutu. Erdoan, Kanaat önderlerimiz ile istiare ettiimiz hiçbir konuda bizler nedamet yaamadk. Herhangi bir pimanlk da duymadk. Ülkemizde ve bölgemizde çok önemli hadiselerin yaand hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle istiare etme gerei duyduk diye konutu.

BÖL PARçALA YÖNET HATTA YUT

Erdoan, Kartlarn yeniden karld haritalarn yeniden masaya konulduu bir sürecin içindeyiz. Geçtiimiz asrn olduu gibi bu dönemin de parolas da böl parçala yönet hatta yut. Küresel sömürge odaklarnn yllardr el attklar her yerde baaryla uyguladklar bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle konulmutur. Suriyenin kuzeyinde hemen yan bamzda tüm ikazlarmza, itirazlarmza ramen oluturulmaya çallan terör kantonlar bu karanlk projenin bir parçasdr diye konutu.

TARH BRET ALMAYANLAR çN TEKERRÜR EDER

Erdoan, Günümüzde ayn aktörler, tüm bölgeyi etnik ve mezhep taassubu üzerinden u anda dizayn etmeye çalyorlar. Figüranlar deimekle babalarn yerini oullar, zalimlerin yerini baka zalimler almakla beraber senaryo ayn senaryo. O deimiyor. Bugün de birilerinin kulana holarna gidecek teklifler kulaklarna fsldanyor. Ama darya baka baka eyler söyleniyor. Fakat bu sözler hiçbir zaman tutulmam hayaller hiçbir zaman gerçee dönümemitir. Yaanan kaosun ardndan elde kalan tablo senaryonun asl sahipleri dnda hiç kimseye mutluluk ve refah getirmemitir. Uruna ihanetlerin sergilendii hevesler kursaklarda kalrken ortaya çkan parçalanmlk snrlar çizenler dnda hiç kimseye kazanç salamamtr. Aradan geçen onca zamana karllk komular arasndaki güvensizlikler, çekimeler, iç savalar sefalet ve daha nice sorunlar bölgenin yakasn brakmamtr. Tarih bir ibret vesikas olduu kadar istikbalin de pusulasdr. Tarih ibret almayanlar için tekerrür eder ibret alanlar için etmez diye konutu.

OYUNUN BAARILI OLABLMES

Erdoan, Biz tüm imkanlarmzla geçmiteki hatalarn tekrarlanmamas için gayret göstermemiz gerekiyor. Bölgemize yönelik bu kanl senaryonun önündeki en büyük engel hiç üphesiz Türkiyedir. Bu oyunun baarl olabilmesi ancak Türkiyenin zayflamasna, tökezlemesine ve dümesine baldr. çünkü güçlü Türkiye, Bölgesel huzur ve istikrarn güvencesi demektir. D politikada etkin Türkiye, Kurulan tezgahlar, sahiplerinin bana geçiren ülke demektir dedi.

BU OYUNU DA BOZACAIZ, Hç ÜPHEM YOK

Erdoan, Ülkemiz içeriden ve dardan kuatlmaya çallyor. Ülkemize çizilen snrlara eyvallah demediimiz gücümüzü sadece milletimizden aldmz üzerimize giydirilen deli gömleini yrtp attmz için hedef alnyoruz. Suriyede ve Irakta oynanan bölme, parçalama, etnik ve mezhebi kkrtma oyunlarnn amac, Türkiyeyi güneyden kuatmaktr. Bu kuatma faaliyeti sadece fiziki snrlarmzdan ibaret de deildir. Burada ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Allahn izni, milletimizin dirayetiyle, dier saldrlar nasl boa çkardysak bu oyunu da bozacaz, hiç üphem yok açklamasnda bulundu.

LGLENDRMYOR HAVASINA GRMEK KURU HAYALD

Erdoan, Kuzey Irak referandumu ve sonrasndaki yaptrmlara ilikin u ifadeleri kulland: Bugün sizlerle açk yüreklilikle konuacam. Gizli sakl hiçbir ey olmayacak. Birileri çocukluk dülerini gerçekletirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin güvenliinin tehlikeye atlmasna müsaade edemeyiz. 16 yanda benim hayallerim vard. imdi hayallerimi gerçekletirdim. Bundan sonras beni çok da ilgilendirmiyor havasna girmek kuru hayaldi.

REFERANDUM BR SEBEPTR NETCE DELDR

Referandum bir sebeptir netice deildir. Burada i bitmemitir sadece balamtr. Bir tarafnda ran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batsnda Suriye. Ne yapacaksn? Nereye gideceksin? Nasl çkacaksn?

YAKINDA SINIRLAR DA KAPATILACAK

Buyurun imdi bütün hava sahalar da kapatlacak uçular zaten yasakland. Kim gelecek nasl gideceksin? Yaknda snrlar da kapatlacak. Bir devleti yöneten bu eyleri böyle çocukça deerlendirir mi? Eyalet yönetimi de olsa bu bir yönetim. Duygusal olarak kendini tatmin etmek için böyle bir adm atlabilir mi?

DÖRT DÖRTLÜK BR NANKÖRLÜK.

Memurunun maan ödeyemiyordun bize geldin Babakanlm döneminde kendisine 2 milyar dolar kredi açtk. Memurunun maan ödesin diye. Petrolünü tama noktasnda boru hattmz ayn ekilde çalt. Sana bu akl kim veriyor? DEA ile mücadelenin neden olduu bir kaosu frsata çevirmek asla kabul edilemeyecek bir davrantr. Bu benim 16 yandan beri hayalimdi diyor. Laf m bu? Otur oturduun yerde. Bütün alt, üst yap ile farkl bir yönetim var. Ciddi bir faturay orada yaayan herkese kesti.

YARIN YOK OLURLAR. SEN BZE BAKACAKSIN

Sadece arkanda srail var. Sa tarafna Fransann eski Dileri Bakann almsn, sol tarafna da bir baka Yahudiyi almsn ve onlarla beraber masa üstünde çalma yapyorsun. Onlar sana dost deil, dost deil. Onlar bugün senin yannda olur, yarn yok olurlar. Sen bize bakacaksn. Memurunun maan ödeyemediinde neden onlara gitmedin onlardan bir destek alamadn?

KARDELK VE KOMULUK HUKUKUNUN BR GERE

Kardelik ve komuluk hukukunun bir gerei olarak yaptmz hiçbir iten hamd olsun piman da deiliz. Bundan sonra da kapmza gelen hiç kimseyi geri çevirmeyeceiz.

IRAKIN TOPRAK BÜTÜNLÜÜNE BR DEFA BR HANETTR

Türkiyenin Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin referandum kararna kar koyduu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz, Irakn birlie, beraberlie ihtiyac olduu bir dönemde hiçbir gerei ve zorunluluu yokken üstelik de ülkemize danlmadan böyle bir teebbüste bulunulmu olmasdr. Bu, Irakn toprak bütünlüüne bir defa bir ihanettir.

KARDELK HUKUKUNA RAYET ETMEMTR

Kuzey Irak Yönetimi ksa vadeli çkarlar adna Türkiye ile kurduu güçlü dostluu hiçe saym kardelik hukukuna riayet etmemitir. Kim bize geldiyse kapmz açtk makammzda kabul ettik. Bizim bakmz farklyd onun için. Onlar bunu dahi anlamadlar.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERLMES

Kararn yanllna dair ikaz ve telkinlerimiz maalesef mevcut yönetim tarafndan dikkate alnmamtr. Hele hele gösterdiimiz tepki karsnda ülkemizin iç güvenlii ile ilgili aba altndan sopa gösterilmesi tehditvari açklamalarn yaplmas ise tam bir hoyratlktr. Türkiyenin milli birliini, toprak bütünlüünü, vatandalarnn can ve mal güvenliini hedef alan açklamalar bu tür yollara bavurmak kimsenin haddine deildir. Irakta Anayasa mahkemesi, Irak Parlamentosu bunu kabul etmiyor. Batan bir defa bittin. Bittin. Attn admn hiçbir kymeti hukuk noktasnda yok. Bu ne çocukluktur? Böyle ey olur mu? Yaptm oldu yok. Bota kalrsn.

TELAF EDECEK ADIMLARI BR AN ÖNCE ATMALARI

El atna binen tez iner bunlar imdi el atna bindi. Burada amaç bölgede sürekli kanatlacak bir yara açmaktr. Kuzey Irak Yönetimi bu fitne ateini yakmaya maalesef talip olmutur. Böyle bir giriiminin hedefine ulamas mümkün deildir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminden hatalarndan gerekli dersi çkarmalarn ve yaptklar yanl telafi edecek admlar bir an önce atmalarn bekliyoruz. Zaman onlarn aleyhine iliyor. Sorunlara yeni sorunlar eklenmesini istemiyoruz. Souk kanl ve kararllk ile yolumuza devam ediyoruz.

BZM çN PKK NEYSE FETÖ ODUR.

Terörle mücadeleye deinen Erdoan, Bizim için PKK neyse FETÖ odur. Bizim için DEA neyse DHKP-C ve benzeri örgütler de ayndr. Ülkemize ve milletimize zarar veren, geleceimize kasteden hiçbir örgütü bu topraklarda yaatmayacaz. Terör örgütlerine dorudan ve dolayl destek veren hiç kimse bu ülkenin ekmeini yemeyi, suyunu içmeyi, imkanlarndan faydalanmay hak etmiyor demektir. Güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine nefes aldrmyor. Tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi aralksz sürdüreceiz. Bunu yaparken de hukuktan, adaletten demokrasiden asla taviz vermeyeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git