Ortak akıl "evet" dedi!

Diyarbakır Ortak Akıl Platformu Sözcüsü Gökdemir "Hiçbir ortak aklın kabul edemeyeceği 'hayır' cephesinin kazanmasının ardından çukur siyasetinin bizlere yaşattıklarıyla ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edeceği yapının aleyhimize doğuracağı ağır sonuçlar hepimizce aşikardır" dedi.

Haberler 31.03.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortak Akl Platformu Sözcüsü brahim Gökdemir, Hiçbir ortak aklin kabul edemeyecei hayr cephesinin kazanmasnn ardndan çukur siyasetinin bizlere yaattklar ile ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edecei yapnn aleyhimize douraca ar sonuçlar hepimizce aikardr. dedi.

çok sayda sivil toplum örgütü ve kanaat önderinin katlmyla kurulan Diyarbakr Ortak Akl Platformu, bir otelde düzenlenen basn toplantsnda tantld.

Platform Sözcüsü Gökdemir, yapt konumada, 16 Nisanda yaplacak halk oylamasnn bölge, ülke ve slam corafyas için çok iyi deerlendirilmesi gerektiini söyledi.

Ortak akl evet dedi!

Halk oylamasnn 90 yllk statükoyu deitirecek bir sistem deiikliini içerdiini belirten Gökdemir, öyle konutu:

90 yllk statükonun hepimize neler kaybettiini biliyoruz, yaadk. slam ve Kürt kimliimizin maruz kald saldr ve uygulamalar buradan tek tek saymaya gerek yok. Neredeyse her 10 ylda bir maruz kaldmz askeri darbeleri ve uygulamalarn unutmak mümkün deil. Tercihimiz evet ile bizlerin ve geleceimizi oluturan genç neslin neler kazanaca bilinci ile hareket etmeliyiz.

ç ve d er odaklarnn yeniden heveslenmemesi için halk oylamasnda güçlü bir evet tercihinde bulunacaklarna iaret eden Gökdemir, unlar söyledi:

Hiçbir ortak akln kabul edemeyecei hayr cephesinin kazanmasnn ardndan bir taraftan çukur siyasetinin bizlere yaattklaryla ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edecei yapnn aleyhimize douraca ar sonuçlar hepimizce aikardr. Askeri bürokratik vesayeti önleyecek, istikrar salayacak olduuna inandmz referandumda evet diyeceimizi ve bu çerçevede sayn Cumhurbakanmz Erdoan desteklediimizi belirtmek istiyoruz.

- Onunla beraberiz

Platform Koordinatörü Abdulvasi Yaz ise ülkenin menfaatleri için çalma yürütecek platformun ksa sürede bölgede ubelerinin kurulacan aktard.

Gelimelerle ilgili görülerini platform araclyla dile getireceklerini anlatan Yaz, gençlii cami, Kuran, kardelik, birlik ve beraberlie yönlendirmek için çalacaklarn ifade etti.

Yaz, Bu ülke Almanya Cumhurbakann ilgilendirdii kadar bizi de ilgilendiriyor mu? Bunlar kendi emelleri açsndan ülkemiz üzerinden hak iddia edip, tufan yaratmaya çalyor. Buna kar desteimiz Sayn Cumhurbakanmzdan yanadr, onunla beraberiz. görüünü kaydetti.

Ana Sayfaya Git