Öztrak: İktidar batan şirketleri kurtarmakla meşgul

CHP Sözcüsü Öztrak, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. "AK Parti Genel Başkanı ne söylediğini bilmiyor" diyen Öztrak, hazine farkının borçla kapatıldığını belirtti.

Haberler 19.11.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Emeklilikte Yaa Taklanlarn (EYT) sorunlarnn çözülmesi gerektiini söyleyen Öztrakn ktidar batan irketleri kurtarmakla megul dedi. Öztrakn konumasndan satr balar öyle:

ALBAYRAKA STFA çARISI

statistiklere yaplan makyajlar isizlii saklamaya yetmiyor. Damat bakan sene banda 2,5 milyon kiiye i salama sözü vermiti. stihdam seferberlii programn açklamlard. Seçimden önce daa taa bu programn pankartlarn astlar. Peki sonuç ne oldu? Brakn 2,5 milyon insanmza yeni i vermeyi, bu dönemde 789 bin yurttamz iinden oldu. Milletine 2,5 milyon istihdam sözü verip yaklak 1 milyon insan isiz brakan siyasetçi özür diler ve derhal görevinden istifa eder.

HESAP VAKT GELNCE ORTADA YOKSUNUZ: Toplumsal fay hatlarmz çatrdyor. nsanlarmz bu kadar çaresiz hale gelmise bunun üzerinde kafa yormaya ihtiyaç var. Umutsuz insanlarmzn dertlerine siyaset çözüm üretmeyecekse iktidarlar neye çözüm üretecekler? Siyaseti ne için yapyoruz? Saray istiyor ki ödenemeyen çek ve senetleri, borçlar, yamalanan kamu kaynaklarn, rekor kran isizlii, gençliimizin yurtdna kaçmasn konumayalm. Yetki sizde ama hesap vermeye gelince ortada yoksunuz.

KAYNAK BULAMIYORSAN SUSACAKSIN: skandinav ülkelerinin EYT yüzünden battn söyledi. Pes dorusu! AK Parti genel bakannn batt dedii ülkelerde vatandalar bizim vatandalarmzn 5 ila 9 kat fazlas para kazanyor. sizlik diye bir ey yok o ülkelerde. Sosyal güvenlik sistemi bir ülkede açk veriyorsa temel sebebi gencine vatandana i bulamamaktr. Bu sadece senin emeklilik açklarnn büyümesine neden olmuyor, büyümenin de düük olmasna sebep oluyor. Dünya mutluluk srasnda 79. srada olan Türkiyeyi yöneten AK Parti genel bakan skandinav ülkelerine Batt diyebiliyor. Bu iktidar Suriyeli snmaclar için 40 milyar dolar harcad. O zaman ne yapacak ne edecek EYTliler için kayna bulacaksn. Biz emekliye 2 ikramiye dediimizde kaynak yok dediler. Sonra çktlar tp tp bu paray verdiler. Bu kayna bulamyorsanz susacaksnz.

KATAR ORDUSUNA BEDAVA VERDLER: Son belediye seçimlerinden ders almamlar. Biz tek adam ucube rejim anlayn reddediyoruz. Bu anlay gereini yapsn diye milletimize havale ediyoruz. Tank Palet fabrikasn yanda irketle Katar ordusuna bedava verdiler. imdi çkm koyundan çobanlktan bahsediyorlar. Bu milletin koyunlarna deil bir kurt, sarayn etrafndaki onlarca kurt musallat oldu.

SARAY HERKES KÖR SANIYOR: imdi Erdoan ehir hastanesindeki korkunç zararlar nihayetinde kabul etmi durumda. Milletin cebinden tek kuru çkmayacak dedikleri projelerin birer birer batmakta olduunu söyledi. Bu zarar millete hizmet için deil, yandaa peketen ortaya çkt. Milletimiz sadece yatmad hastaneler için deil, uçmad havaalanlar, geçmedii köprüler için para ödüyor. Saray anlalan herkesi kör, alemi de sersem sanyor.

SAYI SAYMAYI BLMYORLAR: Ülkeyi yönetenler vergi topladklar vatandalara doru söylemek zorunda. Damat Bakan güçlü bilançoyu devam ettirdiklerini söyledi. Galiba say saymay bilmiyorlar. Bu yln en fazla sevineni faiz lobileri. Bilanço güçlüydü de vergileri arttrdnz? Bunlar bu kafayla bakkal dükkn yönetemez. Hazine aradaki fark borçlanarak kapatyor. Yln ilk aynda geçen yln ayn döneme bakarak 125 milyar dolara çkm.

BATAN RKETLER KURTARMAKLA MEGULLER: Torba kanuna madde koyarak ii çözmeye çalyorlar. Bu ilerden hiç anlamayan bir milletvekilini teklif veriyor, ek 70 milyon lira borçlanma istiyor. Bütün bunlar iktidarn umrunda bile deil. Tek adam rejimi Meclisi çok rahat by-pass ediyor. Hem devleti hem de milleti borçlandrarak bu krizden çkaracaklarn sanyorlar. Önlemleri derhal almalar lazm. Artan isizlik milletin alm gücünü düürüyor. Ksr döngüye çeviriyor. siz kalan yurttalarmza yeni beceriler kazandracak kurslara önem vermeliyiz. güvencesi vermemiz lazm. ktidar batan irketleri kurtarmakla megul. Devlet kimsesizlerin kimsesi olmak için vardr. AK Parti Genel Bakan artk ne söylediini bilmiyor. Genel Bakanmz bu ülkede olmayan adalet gelsin diye yürüdü. CHP, bu ülkenin emperyalizme kar savanda bulunmutur.

VARL EDEBYATI çIKTI: Ülkeyi yöneten birileri seçim kaybetmekten bahsediyorsa o iin sonu geliyor demektir. EYTlilerin sorunu çözülmelidir. Hayretle karlyorum. ABD gezisinden önce bir güvenli bölge kurulacan ve Suriyelilerin oraya yerletirilecei söyleniyordu. imdi bir varil edebiyat çkt. Bu milletin srtna artk ilave bir yük yüklemeyin

Ana Sayfaya Git