Özür dileme çağrısı yaptı

Evsen, “Almanya ve Fransa Müslümanlara saygı duymayı öğrenmeli”

Haberler 27.10.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, Almanyadaki cami basknn knad. Evsen, Mevlana Camisine postallaryla girerek, büyük bir infial oluturan olay nedeniyle Alman hükümetinin Müslümanlardan özür dilemesi gerektiini belirtti.

Evsen, son günlerde Fransa ve Almanyada tüm Müslümanlar ayaa kaldran gelimelere ilikin açklamada bulundu. Evsen, açklamasnda Almanyadaki Mevlana Camisinin Berlin kentindeki en eski camisi olduunu hatrlatarak, Müslümanlarn kutsalna, inançlarna yaplan saygszl hiçbir Müslümann kabul etmesinin beklenmemesi gerektiini kaydetti.

CAMY KRLETMELER HçBR EKLDE MAZUR GÖRÜLEMEZ

Bu tarz çirkin saldrlarla ibadet yerlerinin kutsallna gösterilmesi gereken hassasiyetin hiçe sayldna iaret eden Evsen Polislerin baskn srasnda cami içinde botlaryla dolamalar ve camiyi kirletmeleri hiçbir ekilde mazur görülemez. Her frsatta ifade ve inanç özgürlüüne sayg konusunda ahkam kesenlerin sra Müslümanlarn inancna gelince nasl iki yüzlü bir tavr sergilediklerini bu olaylar açkça gözler önüne sermektedir dedi.

Evsen, Almanyada 5 milyon civarnda Müslüman yaadna dikkat çekerek, yllardr emekleriyle, aln terleriyle ülke ekonomisine katk sunan ve çounluunu Türklerin oluturduu Müslüman toplumunun Almanyann bir parças olduu gerçeini artk Alman makamlarnn da görmesinin vakti geldiini anlatt.

MACRON PROVOKATF TAVRINDAN VAZGEçMELDR

Evsen, Fransa Cumhurbakan Macronun son zamanlarda slama ve Müslümanlara yönelik izledii provokatif siyasetin kabul edilemez bir tutum olduunu belirterek, öyle devam etti.

Macronun son zamanlarda Müslümanlara yönelik yapt saldrgan, rkç ve ayrmc açklamalar akl ve izandan uzak açklamalardr. Macronun Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafaya (SAV) hakaret içeren karikatürleri devlet binalarna kla yanstlmasn emretmesi, Müslümanlara kar kin, nefret ve dümanl devlet kademelerine tamas yannda büyük bir provokasyonla da kar karya olduumuzu göstermektedir. Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizin getirdii rahmet ve adaleti önceleyerek Müslümanca bir duru sergilemeliyiz. Aklselim tüm bat siyasetçilerinden ve makamlarndan Macronun bu çirkin nefret ve dümanlk siyasetine dur demelerini bekliyoruz. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git