Perinçek: Esad'ın davetlisi olarak Ethem Sancak'la Suriye'ye gideceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ethem Sancak ve Vatan Partisi heyetiyle birlikte Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın davetlisi olarak Suriye'ye gideceklerini açıkladı.

Haberler 14.11.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbulda düzenlenen Gaziosmanpaşa çözüm Buluşmasına katıldı. Burada konuşan Perinçek, kendisi ve Ethem Sancakın da arasında bulunduğu Vatan Partisinden bir heyetin kısa süre sonra Beşar Esadın davetlisi olarak Suriyeye gideceğini açıkladı.

AAnın aktardığı bilgilere göre Perinçek, şunları kaydetti:

Bakın Suriye ile iş birliğinde neler var? Suriye ile Suriyedeki bütün terör örgütlerine, etnik terör örgütlerine, bölücü terör örgütlerine ve birtakım İslam bayrağı adı altında İslama düşman olan DEAŞ gibi terör örgütlerinin birlikte temizlenmesi, Türkiye ve Suriye Silahlı Kuvvetlerinin beraber, ortak harekatlarla Suriyede güvenliğin sağlanması, böylece Türkiyedeki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması, Türkiyenin sırtındaki büyük bir yükün temizlenmesi ve Amerika Birleşik Devletlerinin Orta Doğudan temizlenmesi Bu yönde ortak bir anlayış içerisinde Suriye hükümetiyle kararlar alacağız, bu çalışmanın içerisindeyiz.

HDP ZİYARETİNİ ELEŞTİRDİ

AK Partinin anayasa değişikliği hazırlıkları kapsamında HDPye yaptığı ziyareti de eleştiren Perinçek, HDP kim? Anayasa yıkıcısı, Türkiyeyi bölmek isteyen PKKnın uzantısı. PKKnın uzantısı, anayasa yıkıcısıyla anayasa yapacak. Anayasa yıkıcısıyla yeni anayasa yapılır mı? Ancak anayasa yıkıcısıyla anayasa yıkılır. Aynı Cumhuriyet Halk Partisi gibi, İYİ Parti gibi... Onlar HDPnin, FETÖnun dostu ya, AK Parti bir türlü burada kararlı bir tavır alamıyor. Altılı masanın altındaki HDPyi ziyaret ediyor. ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git