Perinçek: Esad'ın davetlisi olarak Ethem Sancak'la Suriye'ye gideceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ethem Sancak ve Vatan Partisi heyetiyle birlikte Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın davetlisi olarak Suriye'ye gideceklerini açıkladı.

Perinçek: Esad'ın davetlisi olarak Ethem Sancak'la Suriye'ye gideceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'da düzenlenen "Gaziosmanpaşa Çözüm Buluşması"na katıldı. Burada konuşan Perinçek, kendisi ve Ethem Sancak'ın da arasında bulunduğu Vatan Partisi'nden bir heyetin kısa süre sonra Beşar Esad'ın davetlisi olarak Suriye'ye gideceğini açıkladı.

AA'nın aktardığı bilgilere göre Perinçek, şunları kaydetti:

"Bakın Suriye ile iş birliğinde neler var? Suriye ile Suriye'deki bütün terör örgütlerine, etnik terör örgütlerine, bölücü terör örgütlerine ve birtakım İslam bayrağı adı altında İslam'a düşman olan DEAŞ gibi terör örgütlerinin birlikte temizlenmesi, Türkiye ve Suriye Silahlı Kuvvetlerinin beraber, ortak harekatlarla Suriye'de güvenliğin sağlanması, böylece Türkiye'deki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması, Türkiye'nin sırtındaki büyük bir yükün temizlenmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Doğu'dan temizlenmesi… Bu yönde ortak bir anlayış içerisinde Suriye hükümetiyle kararlar alacağız, bu çalışmanın içerisindeyiz."

HDP ZİYARETİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti’nin anayasa değişikliği hazırlıkları kapsamında HDP'ye yaptığı ziyareti de eleştiren Perinçek, "HDP kim? Anayasa yıkıcısı, Türkiye'yi bölmek isteyen PKK'nın uzantısı. PKK'nın uzantısı, anayasa yıkıcısıyla anayasa yapacak. Anayasa yıkıcısıyla yeni anayasa yapılır mı? Ancak anayasa yıkıcısıyla anayasa yıkılır. Aynı Cumhuriyet Halk Partisi gibi, İYİ Parti gibi... Onlar HDP'nin, FETÖ'nun dostu ya, AK Parti bir türlü burada kararlı bir tavır alamıyor. Altılı masanın altındaki HDP'yi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz