Perinçek'i Erdoğan da reddetti: 'Cumhur İttifakı çıkmaza girmiştir'

Cumhurbaşkanlığı adaylığında 100 bin imza hedefine yaklaşamayan Vatan partisi lideri Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da reddedildiğini açıkladı.

Haberler 30.03.2023 - 00:06 Son Güncelleme : 30.03.2023 - 00:06

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbulda Merkez Karar Kurulu Toplantısının başında yaptığı açıklamada seçime Cumhur İttifakı listesinden girmek için yaptıkları önerinin AK Parti tarafından reddedildiğini açıkladı. Perinçek, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakına katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler dedi.

Perinçek şu mesajları verdi:

22 MARTTA TALEBİNİ İLETTİ, 24 MARTTA REDDEDİLDİ: Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiyemizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Mecliste görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Mecliste yer almamız ve Hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiyenin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakına katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler.

ABDYE BOYUN EĞDİLER: Cumhur İttifakının, Vatan Partisini reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiyenin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABDye boyun eğme yolunu seçtiler. Nitekim bu tercih, uygulamalarda da kendini gösteriyor. Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDA PARı parlatmakla meşguldür. AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını Anayasadan çıkartmayı programına alan, Kürtçeyi resm dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir.

ALTILI MASA İLE BULUŞTULAR: Mecliste Altılı Masanın himayesindeki PKK yetmiyormuş gibi, şimdi Cumhur İttifakı da HÜDAPAR Bölücülüğünü Meclise taşıma görevinin altına girmiştir. Böylece ABDnin Kürdistan adı altında İkinci İsrail devleti kurma planına hizmette Altılı Masa ile buluştular. HDP ile HÜDA PARın Mecliste sözde Kürdistan ayrılıkçılığı için el ele vereceğini göreceğiz. Programları aynıdır. Sayın Tayyip Erdoğan, 26 Mart 2023 tarihli Economist Dergisinin yazdığı gibi, Atlantik dünyası içinde uslu durma yolunu seçmiştir. ABD emperyalizminin baskı ve tehditleri karşısında NATOnun Doğuya doğru genişlemesi sürecine teslim olmuşlardır. Türkiyenin Rusya, İran ve çin ile dostluk ilişkilerini tahrip eden uygulamalar birbirini izliyor.

çARESİZLİK YOLU: Girdikleri yol, zorlukları yenme yolu değil, çaresizlik ve çözümsüzlük yoludur. Cumhur İttifakı, çıkmaza girmiştir. Var olan sistem, iktidarıyla ve Atlantik güdümlü muhalefetiyle çözümsüzdür. Bu sistem iki duvarın üzerinde duruyor. Sistemin birinci duvarı, ABDnin aleti olan Altılı Masadır. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, PKK ve FETÖ ile birlikte ABDnin projesinde görev almışlardır ve yıkılan Atlantik Sistemini onarma gayreti içindedirler. Sistemin ikinci duvarı, ABDden korkanların oluşturduğu Cumhur İttifakıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın önderliğindeki bu ittifak, ABD tehdidi karşısında dik duramıyor. 14 Mayısta seçmenin önüne konan Cumhurbaşkanı adaylarının hepsi de Atlantikteki çıkmazın içindedirler. Denenmelerine gerek yok, ne yapacakları tecrübeyle bellidir. Hepsi de çözümsüzdür. Kemal Kılıçdaroğlu, ABDnin kaos planının aletidir. Tayyip Erdoğan, ise Atlantike boyun eğme yolunu seçmiştir. Diğer iki aday ise, Kılıçdaroğlu ve Erdoğanın birbirlerini bölme planlarının aletleridirler. Türk milleti, çıkmazlar içinde çıkmaz beğenmek durumunda bırakılamaz. Bu adayların Türkiyeyi yönetemeyecekleri kısa zamanda ortaya çıkacaktır. çünkü yıkılan sistemin denetimi altındadırlar.

Ana Sayfaya Git