Pervin Buldan: Bir kişi bile kalsak, Meclis'i terk etmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bir kişi dahi kalsalar, Meclis'i terk etmeyeceklerini belirterek, "Oraya büyük bedeller ödenerek giriliyor. AKP hükümetinin her ne kadar HDP'yi parlamento dışına atma girişimi olsa bile, orada bir kişi bile kalsak, tek kişi ile bile temsil edilsek, yine de o alanı terk etmeyeceğiz" dedi.

Haberler 11.03.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, partisinin Nevruz kutlama programna katlan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, gündem ile ilgili açklamalarda bulundu. 2019da yaplacak olan seçimlerde cumhurbakan adaylarnn olacan söyleyen Buldan, Yani bugün Türkiyede artk tek tipçilie kar, diktatörlüe kar, faizme kar oluan bir blok var. Bizim adaymz da çoulculuu savunan, demokrasiyi savunan, bar savunan bir aday olaca için yaplacak olan seçimlerde adaymzn kazanacana olan inancmzla seçimlere gireceiz. Elbette ki bugün Türkiyede bir muhalefet boluu var. Bu muhalefet boluunun ilkesel talepler dorultusunda doldurulmas gerektiine inananlardanm. çünkü, bugün Türkiyede sava politikalarnn, faizmin ve siyasi soykrm operasyonlarnn yapld bir dönemde demokrasiyi, bar, özgürlükleri savunan güçlerin mutlaka bir çat altnda toplanmas gerektiine inanyorum. Fakat, ilkesel taleplerimiz elbette ön planda olacak. Biz bugün bar, demokrasiyi savunan bir partiyiz ve Kürt sorunu bizim açmzdan çok önemli bir mesele. Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesini talep eden tüm partilere kapmz açk. HDP olarak bu ilkeler dorultusunda yanmzda olmak isteyen herkese kapmzn açk olduunu belirtmek isterim dedi.

HALK, SANDIA SAHP çIKACAKTIR

Seçim güvenlii konusunda gündeme gelen seçimlerin boykot edilmesi tartmalar ile ilgili ise HDP E Genel Bakan Buldan, Biz boykot karar almadk ancak unu ifade etmek isteriz ki; OHAL koullarnda elbette ki seçimleri yapmak çok zor olacak. Özellikle son çkan seçim güvenlii ile ilgili olan yasann Meclisten geçmesi ile birlikte Türkiyede seçim koullarnn çok daha zor olduunu biliyoruz ancak una inanyoruz ki; özellikle Kürt taban, yani HDPye oy veren bata Kürt taban olmak üzere Türkiye halklar, bu konuda sandna sahip çkacak ve tüm yaplacak olan usulsüzlüklere ve hilelere göüs gerecek bir zihniyete sahip. Her ne kadar AKP hükümeti her seçim döneminde birçok usulsüzlüe imza atm olsa bile, bölgede özellikle Kürt halknn sandklara nasl sahip çktn biliyoruz. Sandklar nasl koruduunu biliyoruz. Bu dönem yaplacak olan seçimlerde de halkmzn verdii oya sahip çkmas gerektiini, sandklara sahip çkmas gerektiini zaten yapacamz toplantlarla bunu ifade edeceiz ve biliyoruz ki, Kürt halk sandklarna sahip çkar. Her türlü hileye, usulsüzlüe ramen bunun önüne halkmz geçecektir diye konutu.

PARLAMENTO BR MÜCADELE ALANIDIR

Baz milletvekillerinin tutuklanmas, baz vekillerin vekilliinin düürülmesi sonrasnda gündeme gelen HDPnin Meclisten çekilmesi ile ilgili tartmalarn sorulmas üzerine Pervin Buldan, unlar söyledi:

Seçimlere çok büyük bedeller ödeyerek girdik. Yani elde etmi olduumuz temsiliyeti çok kolay kazanmadk ve bunun mücadelesini vererek girdik Türkiye Büyük Millet Meclisine. 7 Haziran ile 1 Kasm tarihleri arasnda yaananlar, sokaa çkma yasaklar, katliamlar, gözaltlar, linç giriimleri bütün bunlar bize geri adm attramad ve biz 1 Kasm tarihinde yine güçlü bir temsiliyetle parlamentoya girmeyi baaran bir parti olduk. Baraj aan bir parti olduk. Bu dönem elbette ki yaananlar, milletvekili arkadalarmzn tutuklanmas, vekilliklerinin düürülmesi bizde farkl tartmalara neden oldu ancak parlamento bir mücadele alandr ve oraya büyük bedeller ödenerek giriliyor. Biz bu alan terk etmeyi düünmüyoruz çünkü yeniden seçimlere hazrlanyoruz. Yeniden bir seçim gündemi var önümüzde. Parlamentoyu terk edersek tekrar seçimlere hazrlanmann bir anlam yoktur diye düünüyoruz. O yüzden parlamentoda olmaya devam edeceiz. AKP hükümetinin her ne kadar HDPyi parlamento dna atma giriimi olsa bile orada bir kii bile kalsak, tek kii ile bile temsil edilsek, yine de o alan terk etmeyeceiz.

Ana Sayfaya Git