'Rıza Sarraf Davası Siyasidir'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adıyaman'da sanayici ve işadamlarıyla düzenlenen toplantının ardından valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Bozdağ, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ndan kente ilişkin bilgi aldıktan sonra Ak Parti Merkez İlçe 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı. Cumhuriyet Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Bozdağ, ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ile ilgili davanın siyasi olduğunu söyledi. Bozdağ, şöyle devam etti:

Haberler 20.11.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde ABDde devam eden davada ana gündemlerimizden biridir. Rza Sarraf üzerinden yürütülen soruturma ve açlan bir dava var. çok net söylüyorum; bu siyasi bir davadr, hukuksal hiçbir alt yaps ve dayana yoktur. FETÖ terör örgütünün 17- 25 Aralk sürecinde Türkiyede yapmak isteyip de baaramad, baarsz hukuk darbesinin ABD üzerinden yürütülmesi dnda hiçbir anlam ifade etmiyor. Türkiyeden adli yardmlama talep edipte Türkiyeden aldnz belgeler mi, yoksa baka yerlerden aldnz sözde deliller, dijital veriler, oluturulmu deliller mi? Dosyadaki sözde bu delillerin asl m var yoksa kopya m? Bunun üzerinde durulmas lazm. Dosyada raporlarda ve dier evraklarda kimlerin imzas var? Rapor var diyorlar. O zaman bu raporun altnda kimin imzas var? Açklayn da bütün dünya görsün. Avukatlara dahi bu raporu vermiyorlar.

TEHDT EDYORLAR

Dosyadaki sözde delilleri, FBI ajannn doruluunu teyit ettiini söylüyor. Soruyorum, FBI ajan bu delillerin doru olduunu nereden anlam? FBI ajanndaki deliller ile asllar karlatrlarak m karar verildi, yoksa kendi ikembesinden atarak m karar verdi? Ortada delil, melil yok. Resmen Türkiye Cumhuriyeti devletine kar yarg kullanlarak yürütülen siyasal bir operasyon var. Amerikan yargs tutukland günden beri Rza Sarraf ve dierlerini tehdit ederek, Dediklerimizi kabul edip altna imza atarsan hemen hürriyet, atmazsan 35 yl, 140 yl, 150 yl hapis cezas alrsn diye tehdit ediyorlar. Böyle yarg olur mu? Hukuk devleti diyorlar. Hukuk devleti bu mudur? Siyasal hesaplar yapmak için hiç ilemedii suçu kabul etmesini istiyorlar ve zorluyorlar. Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ilgili beyanlarda bulun, seninle ilgili kyaklarda bulunalm diyorlar. Bu tür operasyon size de, hesaplarnza da fayda vermez. Türkiye kendi çkarlarn koruma konusunda gerekenleri yapmtr, bundan sonra da yapacaktr.

17- 25 ARALIK SÜRECNDE SÖZDE KUMPAS DELLLER FETÖCÜ TERÖRSTLER VERD

Rza Sarraf ile ilgili davada FETÖcülerin yer aldn ve 17- 25 Aralk sürecinde sözde kumpas delillerinin FETÖcü teröristler tarafndan verildiini ifade eden Bozda, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ran ile olan ticari ilikilerinde ulusal ve uluslararas hukuka aykr en ufak bir ilem yoktur. Bu, FETÖ operasyonun orada sahnelenmesidir. Bu davann yargc da, 17-25 Aralk sürecinden sonra FETÖcü STKlar tarafndan Türkiyeye getirildi. Uluslararas sempozyumda, Türkiye aleyhinde beyanlarda bulunarak FETÖ propagandas yapt. FETÖnün Türkiyeye getirdii ve arlad, 17- 25 Aralk sürecinde hükümeti eletirmek için kulland hakim, bu davada karar verecek. Siz bu davadan ne bekliyorsunuz. FETÖnün ayakta alklad bir karar vermesi lazm. ABD yargsnda FETÖnün nasl etkin olduunu gösteriyor. Sözde yargçlar bu sözde delilleri, FETÖcülerden mi ald diye sormuyorum. 17- 25 Aralk sürecinde sözde kumpas delilleri FETÖcü teröristler verdi. FBI ajann ahitlii ile bizi atlatmaya çalyorlar. Yahu bizi bir ajann ahitlii ile atlatamazsnz diye konutu.

Konumalarn ardndan tek liste ile gidilen seçimde Hanifi Erdemin yerine avukat Mustafa Alkay Merkez lçe Bakanlna seçildi.

Ana Sayfaya Git