"Reformlar konusunda ittifak ruhu içerisinde devam edeceğiz"

- MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta: - "Mecliste yapılacak reformlar konusunda ittifak ruhu içerisinde devam edeceğiz çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kuralları ile ülkemize yerleşmesi için çaba sarf edilmesi lazım. Yani 'sistemi değiştirdik' deyip eski alışkanlıklar ile eski şekilde, eski kurumlar ile hareket edilmesi durumunda ülkeye yazık olur"

Haberler 01.07.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Grup Bakanvekili Erhan Usta, Mecliste yaplacak reformlar konusunda ittifak ruhu içerisinde devam edeceiz çünkü Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin bütün kurum ve kurallar ile ülkemize yerlemesi için çaba sarf edilmesi lazm. Yani sistemi deitirdik deyip eski alkanlklar ile eski ekilde, eski kurumlar ile hareket edilmesi durumunda ülkeye yazk olur. dedi.

Usta, Havza ilçesinde partililer ile bir kafede bir araya geldi.

Cumhur ttifaknn ortak aday Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeniden seçilmesini salama ve MHPyi Mecliste dengeleme fonksiyonunu üstlenecek kilit parti haline getirme amaçlarna ulatklarn anlatan Usta, genel olarak seçim sonuçlarndan memnun olduklarn söyledi.

Seçim döneminde Cumhur ttifaknn seçimlerden sonra devam edeceini söylediklerini anmsatan Usta, öyle devam etti:

Meclis bakanl seçiminde Adalet ve Kalknma Partisi adayn desteklememizi bu çerçevede deerlendirmek lazm çünkü ülkemizin birlie, beraberlie ihtiyac var. ttifak ruhunun önümüzdeki süreç içinde yerlemesi lazm. Mecliste yaplacak reformlar konusunda ittifak ruhu içerisinde devam edeceiz çünkü Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin bütün kurum ve kurallar ile ülkemize yerlemesi için çaba sarf edilmesi lazm. Yani sistemi deitirdik deyip eski alkanlklar ile eski ekilde, eski kurumlar ile hareket edilmesi durumunda ülkeye yazk olur. Yeni sistemin ülkemize gerekli fayday salamas lazm.

Usta, bedelli askerlik konusunda Genel Bakanlar Devlet Bahçelinin daha önce açklamalarda bulunduunu belirterek, Bu konu Genelkurmay Bakanl ile görüülmeli ve onlarn ihtiyaçlar dorultusunda hareket edilmeli. Orada bir bekleme, ylma olduunu da biliyoruz. Bunun en uygun ekilde çözüme kavuturulmasndan yanayz. Genelkurmay Bakanl uygun olacan düünüyorsa biz de destek veririz. diye konutu.

Erhan Usta, ülke ekonomisinin yapsal sorunlar olduunu dile getirerek, Bu sorunlarn almas için iin üç aya var. Merkezi Bankas boyutu var. Hükümetin alaca kararlar var. Özellikle maliye politikas boyutu var. Bir de Meclisin yapaca reformlar var. Biz Meclisin yapaca reformlar konusunda her türlü katky vermeye hazr olduumuzu ifade ettik. Bu yaz sezonunda reform paketleri üzerinde çalmak ve Meclis açlr açlmaz hiç beklemeksizin bunlar çkartmak gerekir. Hükümetin de maliye politikasn Merkez Bankasnn para politikasna uygun ekilde sürdürmesinde fayda var. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git