Reis'ten jest geldi

ODTÜ Öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gençlerle Buluşma" toplantısında, Diyarbakır'ın tanıtımı için buradaki gençleri Diyarbakır'da ağırlamak istiyorum davetine karşılık jest yaparak destek verdi.

Haberler 21.05.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK

DYARBAKIR-Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan önceki gün, Millet Kütüphanesinde gençlerle bir araya gelerek sorularn yantlad.

Orta Dou Teknik Üniversitesi (ODTÜ) naat Mühendislii örencisi Diyarbakrl Yusuf Özklçta katlan gençler arasnda yer ald. Cumhurbakan Erdoana soru sorma sras gelen Özklç, Diyarbakr için ne gibi planlar yaplacan sordu. Yusuf daha sonra Bakan Erdoan ve orada bulunan gençleri Diyarbakra davet ederek, arlamak istediini bildirdi. Özklçtan gelen davete karlk jest yapan Bakan Erdoan Diyarbakr Valisi Münir Karalolunu canl yaynda arayarak gençler için Diyarbakr gezisi organize etmesi yönünde talimat verdi.

O ZAMANK DYARBAKIR LE BUGÜNKÜ DYARBAKIR Hç M Hç MUKAYESE EDLMEZ

Erdoan, Diyarbakr ve bölge için daha nasl yatrmlar olacak? Diyarbakrn tantm için bir eyler istiyoruz demesi üzerine soruyu yönelten Diyarbakrl Yusuf Özklçn yan sordu. Yusufun 20 yandaym yantn vermesine üzerine Erdoan, imdi doduu zamanki Diyarbakr, bugünkü Diyarbakr hiç mi hiç mukayese edilmez. 20 yl önce Diyarbakr gezilecek, görülecek bir Diyarbakr deildi, harabe, altyap yok, üstyap yok, tamamen berbat ve biz o Diyarbakr hamdolsun bugün mukayese edilemeyecek bir Diyarbakr haline getirdik ifadelerini kulland.

REHBERL YUSUF KARDEMZ DE YAPAR

u anda Diyarbakrn, Diclenin özellikle altyapsnn muhteem olduunu, insanlarn kafelerde gece saatlerine kadar oturarak muhabbet ettiini bildiren Bakan Erdoan, unlar kaydetti: imdi öyle yapacaz, buradaki bütün kardelerimizi ya Ankara merkezli burada toplayacaz, buradan Diyarbakra götüreceiz veyahut da bütün illerin tespitini yapacaksnz, kendi illerinden oradan hemen uçak biletlerini falan gönderip Diyarbakra alacaz, Diyarbakrda kendilerine rehberlii de yine Yusuf kardeimiz de yapar ama, bizim orada Valilik vastasyla Diyarbakr bir gezmelerini dorusu ben de çok ama çok isterim, çünkü Diyarbakr çok deiti. Dicle Üniversitesinin rehberlik bölümü varsa, rehberlik bölümü bu çalmay yapabilir ama orada biz valimizi görevlendirelim inallah ve bu konuyla ilgili olarak da her eyden önce illerimizden tabi uçak kaldrabilen illerimiz varsa oralardan uçakla gelirler, yoksa Ankara merkezli olarak Ankaraya gelir, Ankaradan kendilerini Diyarbakra uurlarz

DURUMUMUZ NEDR BR BAKARIZ

ODTÜde naat Mühendislii örencisi Diyarbakrl Yusuf Özklçn Siz de bize elik etmez misiniz? sorusuna Bakan Erdoan, Ankara bana müsaade ederse gelirim de Ankaradaki ilerin durumunu biliyorsunuz, duruma göre, yani Diyarbakra gidildii zamandaki durumumuz nedir bir bakalm karln verdi.

VAL KARALOLUNA TALMAT VERD

Cumhurbakan Erdoan bu konumann ardndan Diyarbakr Valisi Münir Karalolunu arayarak talimat verdi. Erdoan Valiye öyle dedi; Diyarbakrl bir genç bana bir tuzak kurdu ve Ben bütün bu arkadalarmz Diyarbakrda arlamak istiyorum dedi. Ben de davet senden arlamak bizden dedim Rehberlii sen yapacaksn, nerede arlayacaksak, hangi otelde, bunlarn plann yap. Sana onlarn durumunu bildireceiz, tarihi bildiririz. Nereleri gezdirmek isabetli olur, plann yap, ona göre de inallah tüm gençlerimizi Diyarbakra götürelim

Ana Sayfaya Git