Reis'ten jest geldi

ODTÜ Öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gençlerle Buluşma" toplantısında, Diyarbakır'ın tanıtımı için buradaki gençleri Diyarbakır'da ağırlamak istiyorum davetine karşılık jest yaparak destek verdi.

Reis'ten jest geldi

İsa İPEK

DİYARBAKIR-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün, Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç'ta katılan gençler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soru sorma sırası gelen Özkılıç, ‘Diyarbakır için ne gibi planlar yapılacağını’ sordu. Yusuf daha sonra Başkan Erdoğan’ı ve orada bulunan gençleri Diyarbakır’a davet ederek, ağırlamak istediğini bildirdi. Özkılıç'tan gelen davete karşılık jest yapan Başkan Erdoğan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu canlı yayında arayarak gençler için Diyarbakır gezisi organize etmesi yönünde talimat verdi.

“O ZAMANKİ DİYARBAKIR İLE BUGÜNKÜ DİYARBAKIR HİÇ Mİ HİÇ MUKAYESE EDİLMEZ”

Erdoğan, “Diyarbakır ve bölge için daha nasıl yatırımlar olacak? Diyarbakır'ın tanıtımı için bir şeyler istiyoruz” demesi üzerine soruyu yönelten Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç’ın yaşını sordu. Yusuf’un “20 yaşındayım” yanıtını vermesine üzerine Erdoğan, “Şimdi doğduğu zamanki Diyarbakır, bugünkü Diyarbakır hiç mi hiç mukayese edilmez. 20 yıl önce Diyarbakır gezilecek, görülecek bir Diyarbakır değildi, harabe, altyapı yok, üstyapı yok, tamamen berbat ve biz o Diyarbakır'ı hamdolsun bugün mukayese edilemeyecek bir Diyarbakır haline getirdik” ifadelerini kullandı.

“REHBERLİĞİ YUSUF KARDEŞİMİZ DE YAPAR”

Şu anda Diyarbakır’ın, Dicle’nin özellikle altyapısının muhteşem olduğunu, insanların kafelerde gece saatlerine kadar oturarak muhabbet ettiğini bildiren Başkan Erdoğan, şunları kaydetti: “Şimdi şöyle yapacağız, buradaki bütün kardeşlerimizi ya Ankara merkezli burada toplayacağız, buradan Diyarbakır'a götüreceğiz veyahut da bütün illerin tespitini yapacaksınız, kendi illerinden oradan hemen uçak biletlerini falan gönderip Diyarbakır'a alacağız, Diyarbakır'da kendilerine rehberliği de yine Yusuf kardeşimiz de yapar ama, bizim orada Valilik vasıtasıyla Diyarbakır'ı bir gezmelerini doğrusu ben de çok ama çok isterim, çünkü Diyarbakır çok değişti. Dicle Üniversitesinin rehberlik bölümü varsa, rehberlik bölümü bu çalışmayı yapabilir ama orada biz valimizi görevlendirelim inşallah ve bu konuyla ilgili olarak da her şeyden önce illerimizden tabi uçak kaldırabilen illerimiz varsa oralardan uçakla gelirler, yoksa Ankara merkezli olarak Ankara’ya gelir, Ankara’dan kendilerini Diyarbakır’a uğurlarız”

“DURUMUMUZ NEDİR BİR BAKARIZ”

ODTÜ’de İnşaat Mühendisliği öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç’ın “Siz de bize eşlik etmez misiniz?” sorusuna Başkan Erdoğan, “Ankara bana müsaade ederse gelirim de Ankara’daki işlerin durumunu biliyorsunuz, duruma göre, yani Diyarbakır’a gidildiği zamandaki durumumuz nedir bir bakalım” karşılığını verdi.

VALİ KARALOĞLU'NA TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmanın ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu arayarak talimat verdi. Erdoğan Valiye şöyle dedi;  “Diyarbakırlı bir genç bana bir tuzak kurdu ve ‘Ben bütün bu arkadaşlarımızı Diyarbakır'da ağırlamak istiyorum’ dedi. Ben de ‘davet senden ağırlamak bizden dedim’ Rehberliği sen yapacaksın, nerede ağırlayacaksak, hangi otelde, bunların planını yap. Sana onların durumunu bildireceğiz, tarihi bildiririz. Nereleri gezdirmek isabetli olur, planını yap, ona göre de inşallah tüm gençlerimizi Diyarbakır’a götürelim” 

Kaynak: Diyarbakır Söz