Sancar yanıtı

Mithat Sancar, Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi 'Muhalefetle diyaloğa hazırız, önşart koşulmamasından başka önşartımız yok.'

Haberler 27.10.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, HDPnin tutuklu Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgenin ve HDP eski Milletvekili Altan Tann HDPye yönelik eletirilerini deerlendirdi. Sancar, Ayhan Bilgen parti hukukunu ihlal etmi deildir. Görülerini ifade etmitir dedi ve ekledi: MYKye göre, parti kurullar yerine dorudan kamuoyuyla paylalmas doru deil ifadesini kulland.

Altan Tann Ayhan Bilgen ile ayn çerçevede deerlendirilmeyeceini belirten HDP E Genel Bakan Sancar, Altan Tan partimizden istifa etmitir, 2018 seçimlerinde baka partiden aday olmutur. Altan Tann deerlendirmeleri Ayhan Bilgeninkilerle birlikte anlamaz dedi.

GÖRÜMEYE HAZIRIZ

Bütün muhalefet partileriyle diyaloa hazr olduklarn söyleyen Sancar, diyaloun gerçeklemesi için HDPnin artnn ne olduunu açklad. Sancar, Bütün muhalefet partileriyle diyaloa hazrz. Önart koulmamasndan baka da bir önartmz da yok. Yani tek artmz önartszlktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git