Sancar yanıtı

Mithat Sancar, Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi 'Muhalefetle diyaloğa hazırız, önşart koşulmamasından başka önşartımız yok.'

Sancar yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’nin tutuklu Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in ve HDP eski Milletvekili Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Sancar, "Ayhan Bilgen parti hukukunu ihlal etmiş değildir. Görüşlerini ifade etmiştir" dedi ve ekledi: MYK’ye göre, parti kurulları yerine doğrudan kamuoyuyla paylaşılması doğru değil" ifadesini kullandı.

Altan Tan'ın Ayhan Bilgen ile aynı çerçevede değerlendirilmeyeceğini belirten HDP Eş Genel Başkan Sancar, "Altan Tan partimizden istifa etmiştir, 2018 seçimlerinde başka partiden aday olmuştur. Altan Tan’ın değerlendirmeleri Ayhan Bilgen’inkilerle birlikte anılamaz" dedi.

GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Bütün muhalefet partileriyle diyaloğa hazır olduklarını söyleyen Sancar,  diyaloğun gerçekleşmesi için HDP'nin şartının ne olduğunu açıkladı. Sancar, "Bütün muhalefet partileriyle diyaloğa hazırız. Önşart koşulmamasından başka da bir önşartımız da yok. Yani tek şartımız önşartsızlıktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz